LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Ett av samhällets problem...

Varje vecka när jag åker från Sundbyberg så är jag med om samma sak. På tunnelbanans blå linje delas det ut lappar av samma man, med samma kläder och exakt samma bild på lapparna. Första gången jag såg just denna lapp var säkert 4-5 år sedan. Det är en nästan naken pojke i 15-årsåldern som ligger på en säng. Oerhört mager och troligen handikappad. Till detta är då tanken att jag och andra ska skänka pengar för att hjälpa denna pojke som uppenbarligen inte har åldrats en sekund på dessa år (ironi). 
Problemet här är att det fortfarande skänks pengar. Polisen har problem med dessa ligor som träffas upp varje morgon och bestämmer vilka tåg de ska gå på och vilka tider de ska göra det. Dessutom är människorna som delar ut lapparna ofta utnyttjade så till vida att de inte får någonting utöver kanske lite mat för det arbete de lägger ner. Jag önskar att vi låter bli att ge dessa människor. Det finns organisationer som är bättre på att hjälpa på ett mer strukturerat vis! Alla ni som åker tunnelbana och pendeltåg vet att det pågår. I olika former naturligtvis, en del skramlar med burkar, en del viftar med lappar och en del spelar musik i turbotempo för att hinna mellan stationerna. Köp hellre Situation Stockholm eller bjud på en lunch. Lyssna till individen och ge lite mänsklig värme hellre än att ge ett par kronor för att lätta ditt samvete.
Ha en fantastisk dag och se dina medmänniskor med andra ögon!

1 kommentar på Ett av samhällets problem...:

Kommentarer RSS
Suzan on den 1 mars 2012 22:27
Håller med!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av