LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Genustänk på rätt plats och nivå?

Jag brukar inte vara så himla medvetet aktiv när det kommer till genus. Om flickor har rosa och pojkar blått spelar mig ingen roll så länge de upplever att det är ok att göra tvärtom. Min son gillar rosa, nagellack och handväskor, men han gillar också bilar som brummar och är bolltokig. Min dotter gillar också rosa, leker med dockvagnar och dockor, men är en stolt brotterska och när vi är ute är det hon som utforskar vilt i alla områden man måste klättra.
När jag tänker på det så är vi rätt jämnställda hemma också. Min man har varit hemma med barnen mer än jag (även om jag gärna hade varit hemma mer), han diskar och dammsuger troligen mer än jag. Jag sköter dock oftast inköpen och lagar mat, jag är dessutom helt värdelös när det kommer till renoveringar och dylikt så då hänger jag med barnen och han jobbar. Vi gör helt enkelt det som funkar bäst i vår familj. Det betyder ju inte att det funkar för alla, det betyder heller inte att jag inte får dammsuga eller snickra om jag vill.
Så för att komma till saken var jag och köpte en födelsedagspresent på en leksaksaffär igår och ser reklam för lego. Och inte vilken lego som helst. Utan lego som är en spännande nyhet för alla tjejer. De är ju rosa. Såklart att det är spännande. Vad jag inte fattar är varför de nu måste skriva att det är för tjejer? Varför inte spännande nya färger för alla legotokiga barn? Hur tror du att en 7-årig pojke reagerar om han älskar rosa? Tror ni han vågar önska sig det av sina kompisar när det är dags för kalas? Eller är han rädd att kallas för tjej? Allvarligt talat, vi kan låta våra barn bli jämställda och tycka att de får välja det de vill, men leksakstillverkarna måste tänka till lite längre. De är betydligt intressantare i ett barns värld och de har verkligen möjligheten att påverka. Eller vad tänker ni?
Ha en fantastisk dag!


0 kommentarer på Genustänk på rätt plats och nivå?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av