LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Lösningstänkande i stället för hetsjakt

Jag har den senare tiden träffat många människor som fått mig att fundera på det här med bidrag. Jag är själv rätt lyckligt förunnad att ha barnbidrag och sånt som går mer eller mindre på rutin. Någon gång i början på 90-talet behövde jag hjälp med bostadsbidrag och fick det under några månader. Det betyder att jag inte har någon större koll egentligen utan bara hör berättelser och erfarenheter av andra människor. 
Vi har ju ett fantastiskt land med möjligheten att faktiskt få stöd från olika instanser. Eller tanken är väl sån i alla fall. Det jag har sett/hört nu har gjort att jag förstått att det är oerhört olika behandling och handläggning människor utsätts för. Det finns och kommer alltid finnas luckor i systemet som gör att folk som är lite pålästa och kan tala för sig vet precis vilka vägar de ska gå och vilka ord de ska välja för att få hjälp. Det betyder att det finns rätt många där ute som utnyttjar systemet på bekostnad av att andra i mer utsatta positioner blir granskade och av med sin hjälp, ibland helt ologiska beslut. Hur ska man då komma till rätta med det här? "Arbetslösa" som får hjälp från A-kassa och socialen och sen jobba svart? Sjukskrivna som tydligen orkar/kan jobba utan att betala skatt? Det finns så många där ute som verkligen behöver det här stödet och som jag mer än gärna betalar skatt för att hjälpa. Hur ska vi se till att de som verkligen är i behov får det? Och att de som får pengar på falska grunder inte får det?
Det är ett system i gungning och jag är inte avundsjuk det minsta på de som måste vara beroende av det. Hetsjakt på människor som är sjuka känns verkligen inte helt ok. 
En annan del som jag inte förstår är det här med att få hjälp om du har bostadsrätt eller hus. Ja, jag förstår att det finns pengar i egendomar, men finns det några hyresrätter att få tag i då? Hur ska man lösa det? Om man nekas hjälp på grund av att man äger sitt egna boende så har vi en hel drös med bostadslösa inom några år. 
Jag har inte lösningen på dessa problem, men känner att de bör uppmärksammas kreativt. Med lösningstänkande. Inte med påhopp och hetsjakt. Personalen på försäkringskassan kan inte ha det lätt, riktlinjer som ska följas, statistik som måste visa positiva resultat på bekostnad av människors välmående. Jag är inte avundsjuk. Inte det minsta.

0 kommentarer på Lösningstänkande i stället för hetsjakt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av