LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Terapi

Det här med terapi är en djungel. Utöver att man behöver ta hand om sin kropp är det i många fall lämpligt att komplettera med att ta hand om sitt psyke. Idag är det tack och lov inte synonymt med att vara knäpp när man uppsöker hjälp. Många gör det i förebyggande syfte och en del känner att de måste bearbeta gammalt skräp. När man då kommit fram till att man vill ha hjälp gäller det att hitta rätt terapeut. Är det rätt person? Är personen seriöst intresserad av sitt arbete? Kostnad? Vilken terapiform? Det finns massor att ta hänsyn till i sitt val och det är inte alldeles enkelt. Man vill ju ha hjälp och ändå inte lägga en hel förmögenhet, det är ju tyvärr ganska dyrt. Att gå genom landsting brukar ta lång tid och vara omständigt, så ofta är det privata alternativet det enda alternativet om man vill ha hjälp omgående.
Själv har jag sökt hjälp vid ett tillfälle och det var under en period där det var stora förändringar i mitt liv. Många sa då till mig att jag borde söka, för jag borde ju må dåligt även om jag inte själv märkte mycket av det. Så sagt och gjort. Det tog 4 månader (gick genom landstinget) och jag fick träffa en KBT-terapeut. Hon var verkligen toppen, helt på min planet faktiskt, men vi kom fram till....att det inte fanns någonting att komma fram till. Vi hade kul och härliga pratstunder, men faktum var att jag inte hade någonting specifikt jag behövde arbeta med. Just då i alla fall.
Hur som helst så är jag övertygad om att man ska ta hand om sig själv på det sätt man själv finner att man behöver. I mitt fall så fungerar yoga och vänner som ventil, att meditera och vara med min fina familj. I alla fall så här långt, sen vet man ju inte vad som väntar i framtiden. Min uppmaning är i alla fall att känna efter själv och inte gå på att andra tycker att du har ett behov.
Så med det sagt vill jag bara önska er en fantastisk dag! Om solen skiner kan du ta en promenad! (det är också en terapiform...)

0 kommentarer på Terapi :

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av