LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Lita på forskning?

Jag har tänkt på det här med forskning den senare tiden, tankarna dyker upp mellan varven och stör min sinnesro. Många läser och lutar sig tillbaka med tilltro till någon forskning de läst om. Framför allt om det gynnar deras livsstil, åsikter eller val. Få av oss tar hänsyn till vem som bekostad och beställt själva studien. Det kan vara dumt. Naturligtvis kan du vinkla studier till fördel för den som betalar, pengar styr och har stor makt i världen. Ta det här med oljeindustrin tex. Det har forskats på alternativa bränslen till bilar men man har uppenbarligen inte kommit fram till något vettigt alternativ. Tror ni på det? Jag ställer mig tveksam. Vad skulle oljeindustrin göra om de inte fick sälja sin olja? Ingen försäljning-inga pengar. Vore ju rimligt att anta att de hellre köper och mörkar forskning som stödjer någonting annat. Om oljan tar slut kan de helt enkelt använda sig av den forskningen och tjäna nya pengar. Nu säger inte jag att det är så. Det är en möjlighet. Och jag vill att ni ska fundera på sanningshalten i studier och om de kan vara vinklade. Läkemedelsbranschen är också stor och vill förmodligen fortsätta sälja mediciner, så om kost eller träning kan ge likvärdiga resultat vill de naturligtvis inte erkänna det. Om de inte måste förstås:-). Pengar styr! Och med det sagt är jag inte emot någon specifik bransch eller studie, ren generell notering bara.

0 kommentarer på Lita på forskning?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av