LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Personlig träning, övningsval?

Jag tänkte på det här med att vara personlig tränare och vad det betyder för mig. I min värld betyder det att individanpassa träningen kring personens önskemål och hur deras liv ser ut runt om. Hur mycket och vad som är rimligt att träna för att uppnå just de resultat som personen vill ha. Nu när det är så hett med funktionell träning så måste man ta en extra tankevurpa och inte göra det för avancerat för att ge sig själv tillfredställelsen att få visa upp sina kunskaper. Jag ser alltför många göra övningar som visats upp, som i sig är riktigt bra, men om tekniken inte sitter är rent skadliga. Många som jag träffar har svårt att känna sina muskler, exempelvis mellan och kring skulderbladen, och har därför svårt att arbeta med dessa. Då kan det vara bra att placera personen i en vanlig enkel rodd, om inte annat så under en period då vi vill skapa en viss kroppsmedvetenhet. Är det så farligt med klassiska maskiner om man varvar med annat? Jag tycker inte det. Varje pass bör innehålla någon typ av funktionalitet, men inte varenda övning om inte kunden är på den nivån. Eller vad säger ni? Sen är det klart att man måste testa och se, fungerar det eller fungerar det inte? Känns det på rätt ställer? Arbetar personen i fråga med rätt muskler? Alla övningar är inte gjorda för alla människor i alla skeden av livet. Så är det i min värld. Det här är min åsikt och det finns säkert minst tusen andra argument åt andra håll. Kontentan är att om det fungerar och kunden får de resultat de efterfrågat utan att skada sig så är det precis det som de betalat för. Oavsett metod. 
Väl mött för idag!

0 kommentarer på Personlig träning, övningsval?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av