LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Fanatism, hot och åsiktsfrihet.

Just med hänsyftning till mitt tidigare blogginlägg så känner jag att jag måste ta upp det här med att inte ifrågasätta någonting. På twitter skriver en kvinna att hennes vän blev sjuk och nästan avled pga LCHF.  Jag känner inte personen i fråga och vet inte vad för läkarundersökningar och fakta som finns till grund för detta heller. Det som stör mig är att hon på en gång fick DM där folk hotar och trakasserar henne. Även personnummer och namn på hennes föräldrar har de skrivit till henne vilket tyder på att det är folk som vet vem hon är.
Det här är ett resultat av ett stort problem. Gilla eller inte gilla LCHF (eller andra matvanor) men låt folk tycka som de vill! Det lär väl aldrig omvända någon att vara hotfull och elak? Och har vi överhuvud taget rätt att trakassera någon pga åsikt? Verkar fullkomligt galet faktiskt.
Personligen så är jag inget stort fan av den här dieten. Jag är heller inte ett stort fan av snabbmatsindustrin heller. Inte är processat socker en stor favorit, men jag äter mer än gärna äpplen, morötter, apelsiner och potatis. Jag använder gärna honung i matlagning och har få lättprodukter hemma. Unnar mig absolut både glass och godis mellan varven, så länge den större delen av min kost kommer från hyfsat "rena" produkter. Jag tror också på att laga mat från grunden så att jag vet vad den innehåller så långt det går. Min poäng är att man inte får bli manisk! Det som fungerar för en fungerar inte för en annan. Vi är olika. Så länge det finns någon som propagerar för en diet och dessutom tjänar pengar på den kommer jag att ställa mig tveksam. Så är det. Min ståndpunkt. Om någon känner för att hota mig för det så kan jag inte göra någonting åt det, men om någon kommer med saklig och påläst kritik eller ifrågasättande kommer jag att respektera personen i fråga. Vi bor i ett land med åsiktsfrihet, låt oss värna om att behålla det så!

0 kommentarer på Fanatism, hot och åsiktsfrihet.:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av