LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Dag 7

Så dag 7 har kommit igång. Jag började med en promenad från dagis och hem vilket rör sig om ca 30 minuter. Det kändes verkligen jättebra. Jag har i princip slutat med smärtstillande nu och det är ett gott tecken.
När jag kom hem så passade jag på att träna lite.

Rodd i TRX, 3 x 12 repetitioner, för att välja motstånd som passar din kropp så kan du placera en fot fram och en bak i stället för att ha dem parallella.

Pushups mot vägg, 3 x 12 stående ganska upprätt. Här var jag noga med att känna efter hur mycket jag kunde ta i pga magen, den belastas nämligen hårt här. 

Därefter fick jag pausa för en liten stunds amning, då passade jag på att träna rumpan genom knipövningar. Det kan låta banalt, men varje rörelse räknas:-)

Baksida axel i TRX, 3 x 12 även här. För att reglera hur tungt det blir kan du välja att ha en fot fram och en lite längre bak i stället för att ha dem parallella.

Om man inte blivit snittad så kan man träna mer ben. Passa på medan du ammar. Dra in naveln och sitt upprätt. Lyft en fot från golvet. Räta ut benet och böj igen utan att sätta ner foten. Känns det ok så kan man lyfta båda, men då blir det mycket arbete för magen. Oavsett vilka övningar du väljer bör du ha stort fokus på att ingenting ska göra ont. Utfall bör undvikas om du har haft bäckenuppluckring pga snedbelastning. Samma gäller om du är gravid naturligtvis.

Så, ta vardagstillfällena i akt och passa på att få in lite träning:-)

2 kommentarer på Dag 7:

Kommentarer RSS
Helen Nordström on den 14 september 2012 20:14
Bra med TRX-övningarna! Kanske lite tufft med push-ups? Din lilla träningsnarkoman ;) Skulle kunna vänta lite med dom...
Svara på kommentar
 
Anna on den 15 september 2012 07:28
Ja, pushups kan vara riktigt tuffa. Därav att jag står näst intill helt upprätt och inte går ner hela vägen :-). Jag ser också till att göra övningen lugnt och kontrollerat så att jag känner varje del av rörelsen och noterar om jag inte orkar hålla emot med magen. Men du har absolut rätt, jag vill gärna komma igång och är ivrig:-)

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av