LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Dag 11, känns bättre men vilar

Idag är jag lite piggare. Jag hade feber i går också så jag tänker mig ytterligare en vilodag. För er som inte vilar kan jag rekommendera en promenad. Frisk luft gör gott för både barn och mamma.

Om man planerar att bli gravid någon gång i framtiden kan jag varmt rekommendera pilates. Det är den som har fått mig att komma tillbaka så fort efter mina graviditeter. Det är tätt mellan de sista tre barnen då den äldsta blev tre i maj och den yngsta föddes för 11 dagar sedan. Däremellan har jag kommit tillbaka i styrka, men inte lyckats riktigt med konditionen. Mest för att jag inte har haft så mycket tid att träna själv men också för att jag inte instruerat så många konditionsklasser själv.
För att prata om pilates och vad det har gjort för mig kan jag säga att det hjälpt mig att bära barnen genom hela graviditeten. Genom stark inre muskulatur så har jag kunnat bära med hjälp av dem i stället för att låta tyngden vila framåt på den yttre muskulaturen och ligament. De raka magmusklerna har i princip inte separerat alls vilket har gett mig ett stort försprång när det gäller att komma tillbaka. Så jag skulle verkligen rekommendera alla som någonsin vill bli gravida att träna pilates.
Jag vill också berätta om min största tabbe när det gäller att komma tillbaka till träningen. Det var 9 veckor efter förlossning, också det med kejsarsnitt, och jag kände att jag ville gå på något pass och få ut lite energi. Påpassligt nog så var en Body Attack på schemat och jag tänkte att det kunde vara kul. Det började toppen, men efter ca 15 minuter så insåg jag att amning och attack inte var bästa kompisar. Mjölken läckte och brösten smärtade, envis (dumdristig) som jag är så fortsatte jag passet ut men fick hålla i brösten resten av tiden. Måste sett helt galet ut! Så, undvik hopp och skuttklasser som nystart, det finns säkert mer low impactklasser att gå på:-)
Kram och ha en fantastisk dag!

0 kommentarer på Dag 11, känns bättre men vilar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av