LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Dag 12, tidig och stark!

God morgon måste jag säga! Jag har sovit toppen även om lillan har varit lite stökig. Efter några barn så har jag blivit sjukt effektiv på att sova samtidigt som jag ammar och om jag vaknar så somnar jag om snabbare än någon jag känner. Dessutom så är hon en liten sömntuta på morgonen så jag har återigen en morgon där jag kan vara vaken själv och träna! Jippi!

Ryggdrag med gummiband, 3 x 12 här håller jag ett gummiband mellan mina händer som är sträckta över mitt huvud något smalare än axelbredd. Därefter så drar jag isär gummibandet så att armarna kommer i axelbredd eller strax utan för. Drar ner händerna mot axlarna strax framför näsan, sänker skulderbladen utan att svanka och sträcker ut armarna igen utan att gummibandet blir slappt. Hela tiden drar jag in naveln. Både rygg och triceps jobbar bra här;.)
Pushups mot vägg, 3 x 15 upptäcker att bålen blivit starkare men ökar inte lutningen än. Det är bra om såret läkt helt innan. Det känns bra att ha kontroll över bålen igen.
Baksida axel med gummiband, 3 x 12 här håller jag gummibandet mellan min händer som är sträckta rakt ut framför kroppen. Återigen lite smalare än axelbredd. Armarna är i armhålehöjd, inte i nivå med axlarna. Därefter drar jag isär gummibandet så att mina armar pekar rakt ut åt sidorna. Jag håller skulderbladen och därmed axlarna sänkta, undviker att svanka och drar in naveln. Vänder rörelsen och kommer tillbaka till startposition utan att gummibandet blir slappt.
Bäckenrullning, 2 x 20 favorit i repris. Jag älskar bäckenrullning och tycker den är fantastisk att börja dagen med. Vill du så kan du börja bara med att dra in naveln mot ryggraden och därefter fösa ner svanken och tippa bäckenet. Återgå till neutrallägen igen. Annars gör du övningen fullt ut genom att rulla upp höften mot taket så rumpa och baksida lår får aktiveras. Låt inte skulderbladen lämna golvet helt i övre läget.
Sidostretch 45 s/sida jag har blivit rätt stel i ryggen av att ligga still för mycket på natten så idag så vill jag sträcka ut mig lite. Står upp, korsar höger ben över vänster, lyfter vänster arm över huvudet, lutar åt höger så höften skjuter ut åt vänster. Som en banan:-). Upprepar på andra sidan.

När man jobbar med gummiband så är det bra att veta att du kan reglera tyngden på övningen så att det blir tyngre genom att hålla smalare mellan händerna i startläget eller att lägga gummibandet dubbelt. Gör tvärtom om det är för tungt.
Hur går det för er? Har ni provat att göra övningarna? Ni som inte varit gravida och tränar, vad gör ni? Och ni som aldrig tränat men är i startgroparna, det här fungerar för er också!
Kommer att ta en promenad idag också för det verkar inte regna eller blåsa för mycket. Vill ju hemskt ogärna plocka på mig mer mjölkstockning så det blir till att hålla brösten varma.
Ha en fantastisk dag!

0 kommentarer på Dag 12, tidig och stark!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av