LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Kost och näring

Vi vet ju alla att näring är livsnödvändigt. Vi behöver en mängd olika näringsämnen för att överleva och än fler för att må bra. Sedan hur mycket och av vad finns det olika meningar om, så det tänker jag inte ens gå in på.
Däremot så har jag haft diskussioner (positiva) om just kost och innehåll sista tiden som fått mig att tänka mer på det igen. Att äta frukt och grönt är inte dåligt (anser inte jag i alla fall) men däremot så kanske vi hyser för stor tilltro till vad och hur mycket näring de innehåller? När mättes de siffror upp som idag finns levererade på Livsmedelsverket? Var det på äpplen som växte i en svensk trädgård hos din granne eller var det äpplen från Argentina som plockades innan de var mogna för att transporteras hit impregnerade i diverse olika medel? Var det svenska tomater från växthus eller svenska tomater som växt fritt? Klart det är skillnad! Därmed absolut inte sagt att frukt och grönt är dåligt. 
För att inte behöva tänka sönder kosten så är en bra fingervisning att ha så många olika råvaror som möjligt varje måltid och att äta så många färger som möjligt under dagen. Det ger ett brett utbud och du kommer förmodligen öka chansen att få i dig bra grejer. Både av protein, kolhydrater och fett.
Ät och njut! Det ska vara gott att leva:-)

0 kommentarer på Kost och näring:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av