LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Vilken utbildning har din instruktör?

Jag tänkte ta upp en sak som varierar kraftigt därute. Det handlar om instruktörskompetens. Det kan vara en känslig fråga då det finns många olika bakgrunder och erfarenheter som gör att instruktörer är fantastiska på sitt arbete även utan den regelrätta utbildningen. Min fundering är lite grand vad som bör krävas av en instruktör? Om du är utbildad inom Les Mills (BodyPump, BodyStep mm) så har du ju en utbildning i just det konceptet likväl som om du går en utbildning i vissa yogastilar bara har kunskapen om just träningsformen. Det betyder att du inte per automatik har någon större bakgrund inom fysiologi, anatomi eller skadehantering. Nu kritiserar jag inte det, min undran handlar mer om vad deltagare tror att instruktörer kan? Jag personligen tycker inte att man kan kräva att varje instruktör ska vara utbildad sjukgymnast, pt, naprapat eller kiropraktor ex. Då skulle vi få mycket få instruktörer:-) Däremot så tycker jag att varje instruktör borde vara intresserad av att förstå kroppen och veta i alla fall det mest grundläggande kring vilka skador som är vanliga och hur de lättast undviks.
Nu när det är populärt med till exempel kettlebells så tycker jag det är högst lämpligt att instruktören i fråga faktiskt har utbildning. Skaderisken är hög och om du har en hel grupp framför dig måste du kunna ge rätt övningar och begränsningar till deltagarna. Det kräver sin man:-) Samma gäller i yogans olika mer avancerade asanas som huvudståenden och en hel del bakåtböjningar. Om deltagarna får ont i rygg och nacke bör du veta som instruktör veta om det är tidigare skada eller om det är tydligare teknikinstruktioner som behövs. Inte sant? Eller tycker ni att jag är helt ute och cyklar? Jag vill veta att min instruktör vet vad hon/han pratar om eller att de talar om när de inte vet i stället för att låtsas.
Japp, nu får ni gärna bemöta!

0 kommentarer på Vilken utbildning har din instruktör?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av