LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

En grym övning som jag hade glömt bort!

Häromdagen gick jag igenom och printade ut en hel drös med foton. Det var superkul att se alla dessa tillfällen som jag inte tänkt på på länge och en del saker som låg längst bak i minnet. Bland annat var det ett gäng bilder från när jag instruerade en styrkeklass i västertorp. Där fanns en övning som jag verkligen älskar men inte har gjort på evigheter. Jag gillar den för att den arbetar på både styrka och rörlighet, att klara av den fullt ut är en riktig utmaning! Jag tänkte därför dela med mig av den till er så får ni testa om ni inte har gjort det och gärna berätta om er upplevelse. Naturligtvis är tekniken viktig här, så jag kommer skriva ingående vad ni ska tänka på:-) 
Under hela övningen ska du ha en aktiv mage med naveln indragen mot ryggraden för maximalt stöd för ryggraden. Axlar och skuldror ska vara sänkta, tyngden jämnt fördelad under fötterna och ryggraden rak.


1. Börja stående med benen brett isär. Håll armarna sträckta ovanför ditt huvud med ett gummiband, en trästav, en stång, hantlar eller helt utan någonting i händerna. Håll axlarna sänkta så att du kan slappna av i nacken.
                                                                               
 2. Fäll överkroppen framåt med rak rygg och sträva till att ha kvar armarna parallellt med öronen. 3. Fäll hela vägen ner så att du kan få ner händerna i golvet. Om du behöver så böjer du på dina ben. 
               

4. Böj på benen så djupt som du kan. Knän och tår bör peka åt samma håll och lika mycket vikt ligga på tå som på häl.5. Räta ut ryggraden och lyft armarna återigen till parallellt med öronen. Fortfarande med vikten jämnt fördelad under dina fötter.
6. Kom upp till stående igen. Se till att knäna hålls isär hela vägen upp och att din rygg är så rak som möjligt.

Lycka till!

0 kommentarer på En grym övning som jag hade glömt bort!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av