LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Färgglatt 80-tal till armbalanser och kroppskontroll

2013. Smaka på det årtalet och försök förstå var alla tidigare år tagit vägen. Jag kan inte förstå det. Den utvecklingen som skett sedan jag föddes håller ett rasande högt tempo och jag gör mitt bästa för att hänga med.
Som tonåring knåpade jag ihop romantiska kassettband genom att sitta vid radion och snabbt banda in när favoriten kom. En del prat kom med och ljudkvaliteten varierade. MTV kom och blev en riktig succé, även där så satt jag med videobanden och bandade in när favoriterna dök upp. Varje lördagsmorgon satt jag vid tv:n med min mamma och tittade på Godmorgon Sverige, där fick jag i alla fall se en del tecknat och det var jag inte bortskämd med. Som tonåring fick min kära mamma lida i sviterna av mina och mina vänners samtal till heta linjen, dåtidens datingsite. Naturligtvis ljög vi så det dånade och hade mycket roligt åt alla flåsare i andra änden:-). När jag väntade mitt första barn fanns inte mobiltelefoner för alla, utan en personsökare i lila och gult fick vara mitt sätt att försäkra mig om att kunna kontakta fadern i fråga om värkarbetet skulle sätta igång. Några år senare dök den första datorn upp i mitt hem. På avbetalning från jobbet, det drogs av på lönen varje månad. Någon annan som känner igen det? Det var en riktig fluga som gjorde att en dator snart fanns i varje hem.
Man kan också betänka SL-kortet som jag tror hette 60-kort när jag började köpa. Det kostade alltså 60:- i månaden. Ett paket Gula Blend (usch och fy, jag har varit rökare) kostade 13.50 eller så betalade jag 1:- st på 7eleven. 80-talet förgyllde vardagen en större del av min uppväxt, blå mascara, Like A Virgin, A non smoking generarion och Paolo Roberto som Kungen av Kungsan. Ja, det har hänt ofantligt mycket de här åren och jag är så glad att jag har levt dem. Att växa upp i ett Sverige på 80-talet var helt fantastiskt. Det är besvärligt att vara tonåring, men det underlättade med det bekymmerslösa som 80-talet förde med sig.
Nu är det som sagt 2013. Jag har ingen koll på mode, ingen koll på musik och vad som är inne. Jag har gett 2013 ett uppdrag, det är att få mig till bättre kroppskontroll och tid att lära mig kontrollera armbalanser. Till skillnad från när jag växte upp så har jag siktet inåt mot mig själv och min familj, att hitta ett välbefinnande i vardagen. Jag är vuxen och jag gillar det!
Vad var din stora grej under uppväxten? Och vad är ditt mål idag?

2 kommentarer på Färgglatt 80-tal till armbalanser och kroppskontroll:

Kommentarer RSS
Camilla on den 7 mars 2013 20:57
Vilken härlig återresa till 80-90-talet :) Känner igen mig i det mesta. Och du, om du håller på med kroppskontroll och armbalanser så håller jag koll på mode och musik. Ska vi säga så? :)
Svara på kommentar
 
Anna on den 8 mars 2013 06:47
Det är en deal! :-)

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av