LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Ingen quick-fix här!

Jag kan inte annat än att njuta när jag ser hur regnet smälter bort snön. Äntligen, äntligen, äntligen! Det känns som om våren är i antågande och det allra bästa är att det går sakta så att våren kommer stadigt med sol och värme. Nu när jag tänker på det så gäller samma sak träning och förändring av vikt. Snabb framgång brukar inte vara så hållbar, att arbeta sig till de resultat man vill ha med bestämdhet och tålamod brukar vara det allra bästa receptet. Att pressa sig hårt i yoga för att komma till stor rörlighet, men som resultat att man får en muskelbristning som gör att yogan blir svår att utöva under lång tid. Att pressa sig med så tunga vikter så att tekniken fallerar och du blir lämnad med diskbråck eller inflammationer som tar evigheter att bli frisk från. Att första gången man ger sig ut i löparspåret springa milen på 45-50 minuter och som första resultat få benhinneinflammationer, ömma fötter och ångest över tanken på att löpträna igen. Eller som när det kommer till viktnedgång, rasa i vikt genom någon märklig metod och sedan gå upp alla kilon igen och få några extra som bonus.
Allt det här har en sak gemensamt. Sökandet efter en quick-fix. Det finns inga genvägar och det vet vi alla även om vi önskar att det fanns. Det som måste till är en verklig tillit och förståelse för att resultaten som kommer långsammare är de som bevaras. Då hinner kropp och huvud med i förändringen. Små steg är lättare att lyckas med än stora, så vi måste skapa delmål för att se våra framsteg bit för bit. Slutmålet är ofta satt högt och det blir väldigt abstrakt och ogreppbart annars.
Jag kan inte ge ett generellt svar på vad som fungerar och vad som inte gör det mer än så här mellan tummen och pekfingret. För att kunna göra det måste man vara mer insatt i varje individs liv och förutsättningar. Att varje person är unik och att inte samma sak fungerar för alla är något av det viktigaste jag har med mig som personlig tränare. Att genomskåda jakten på vissa resultat som ett tecken på att någonting annat är fel är en annan mycket viktig sak.
Hang in there! Ha tålamod! Bit ihop och låt inte någon säga att du inte klarar av någonting!

0 kommentarer på Ingen quick-fix här!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av