LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Hur vet du var din mat kommer ifrån?

Att våra smarta telefoner kan komma till positiv användning vet vi redan. Mycket av vår tid spenderar vi blickandes ner mot våra displayer, ofta utan någon som helst reflektion utan mer av slentrian. Jag är själv en stor användare av telefonen som är som klistrad vid min sida nästan jämt. Av många olika anledningar. Mail, samtal, arbete, nyheter, allmän surf och ett och annat spel dyker också upp. Jag försöker dock begränsa det när mina barn är vakna och jag vill inte sitta med den när jag är hos vänner eller har gäster hemma. (om man inte diskuterar någonting med sina vänner om just telefonen eller ska visa någonting på den såklart). Men som sagt, det finns mycket positivt med dem också om vi låter dem integreras i vardagen på ett inte alltför asocialt vis. Nu har det kommit en app som jag själv kommer börja använda. LRF har kommit med den här smarta appen där du själv kan scanna in varor på affären för att se om varorna kommer från våra svenska bönder. Jag har inte hunnit med att testa den ännu, men har hört enbart gott om den. Jag återkommer naturligtvis med en liten recension när den är använd!
Varför tycker jag då att den här är bra? Jo, jag känner att det är viktigt att ha koll på varifrån vår mat kommer. Att stötta våra svenska bönder är en viktig del av framtiden, miljön och människorna.
För att en vara ska få "tummen upp" krävs att djuret ska vara fött, uppvuxet och slaktat i Sverige. När det gäller sammansatta produkter så ska minst
70 % av råvaran fötts upp eller odlats i Sverige.
Mitt tips idag: skaffa appen (som är gratis)! Du kan också läsa mer här.
0 kommentarer på Hur vet du var din mat kommer ifrån? :

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av