LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Jag har också fel och brister. Naturligtvis!

Det var så fantastiskt befriande att läsa Mia Skäringers text i Expressen. (http://www.fake.com) i morse. Hon säger precis det som jag brukar tänka men inte säga högt. Hur otroligt måna vi är om att upprätthålla en fasad så att andra kan få se hur bra liv vi har. Hur nöjda vi är med livet varje sekund.
Alla känner vi igen oss, det är jag helt säker på. Den 100% perfekta människan finns, men det inkluderar sorg, ilska, trötthet och misslyckanden.
För att känna sig nöjd och tillfreds måste man få kämpa sig fram ibland. Motgångar gör att du mer tydligt kan se när ditt liv känns förträffligt!
Så, för att då döda myten om den positiva och glada Anna som alltid har det bra och inte behöver kämpa (om nu någon trodde att det var så) kommer jag här att lista upp sånt som absolut inte är det jag visar upp dagligen för alla:-)

-Jag har världens värsta morgonhumör. Ve dig om du kommer nära eller säger fel saker före frukost!
-Min morgonandedräkt är av extremt dålig kaliber.
-Ibland sover jag med dag-kläderna på.
-Ofta känns det stressigt med tre små barn och två tonåringar, det är fullt ös hela tiden.
-Min mage är degig och höfter/lår har ett gäng bristningar.
-Att avhålla mig från sötsaker är en kamp jag förlorar varje vecka, men har goda intentioner att klara någon gång.
-Jag svär som en borstbindare.
-Om jag vill ha någonting gjort ska det helst vara gjort på en gång eller helst tidigare.
-Stress gör mig jätteirriterad!
-Jag tycker inte om att sitta på golvet och leka med barn. (finns mycket annat jag gillar att göra med mina barn)

Med andra ord; jag är rätt normal. Inget övernaturligt bra humör. Jag har inte lättare än andra att träna eller äta rätt. Jag är ganska ofta på dåligt humör. 
Men!! Jag gillar mitt liv! Jag är helt ok med mina baksidor och framsidor, jag har kommit så pass långt att jag känner mig bekväm i mina nackdelar (nåja, inte alla kanske...) och jag skulle inte vilja byta med någon även om mitt eget kan vara i behov av finsjusteringar.
Det här inlägget betyder inte att jag har lust att prata om det mindre smickrande hela tiden, inte heller vill jag höra enbart negativa saker från andra. Vi är människor och det är lika enerverande med den 100% lyckliga människan som den 100% olyckliga. Balans är viktigt! Det är bra att vara medveten om att det är på det här viset lite lagom mycket. Älta och gnälla hela tiden gör ju inte saken bättre, jag tror på att man ska agera om man är missnöjd med någonting. Medhåll? Mothugg? Vad tycker ni?


4 kommentarer på Jag har också fel och brister. Naturligtvis!:

Kommentarer RSS
Camilla A on den 8 maj 2013 09:30
JAG tycker att man får berätta som det är, jag menar, alla har det ju på i princip samma sätt. Du vet att jag skrev helt öppet i min förra blogg, men "fel" person såg det och utnyttjade det. Anmälde mig till soc för att vara en "dålig" mamma och helt enkelt en "dålig" människa. Nu tyckte inte soc att det var så allvarligt, men fick ändå ett par oroande frågor. Vad fan! Jag kan lista 100 bloggar som skriver precis som jag gjorde. Jag kan nämna flera olika tv-program som tar upp saker som jag gjorde i min blogg, men dom blir inte anmälda. Det säger mig ändå att det jag skrev inte var ok, men om man har folk i sin närhet som vill en illa, ja då kan man ju även bre på och lägga till rent förtal. Nu har jag en ny blogg där jag är VÄLDIGT försiktig med vad jag skriver, för skulle jag skriva att jag försöker gå ner i vikt, då är någon där och undrar vad barnen får för mat då egentligen. Eller om jag är irriterad på barnen, då kanske jag är en gapig jävel och inte alls berättigad till att ha dom. Förstår du, sjukt!!! Men jag tycker alltså att man ska få skriva av sig i en blogg, eller säga som det är, inom rimliga gränser förståss. Och jag vet att dom allra flesta vet vart gränsen går. Och du Anna, jag trodde inte att du var helt perfekt, men du är fantastisk ändå :) Kram
Svara på kommentar
 
Anna on den 8 maj 2013 13:50
Tack Millan! Du är inte så tokig själv


Maria F on den 8 maj 2013 22:22
Hej igen, Jag skrev tidigare men ångrade mig lite..:) Det jag ville säga var väl egentligen att "stå på dig/er, och kör ert eget race. Det finns alltid människor som ska finna fel, de har själva försökt - och misslyckats, sägs det. Efter det krympte de, och nu försöker de ta ut sitt misslyckande på andra. Så, vila tryggt i att det du/ni gör är gott nog: Det är gott nog att försöka göra sitt bästa, och också allt vi kan göra. Din blogg är din, och de behöver inte läsa den osv. Försök tänka att problemet ligger hos dem, för det gör det faktiskt: Det är, som bekant, lättare att finna fel hos andra, än att titta med kritisk blick på sig själv. Säg ifrån! Bli en bitch lite grann, för att skydda dig och de dina. Och dina fina värderingar. Så fort man publicerar något får man räkna med reaktioner. Mest positiva, men också ibland överdrivet neggiga. Så det blir till att välja sakligt, vad man skall ta till sig, och vad man skall låta rinna av sig! Heja alla hjärtliga, ärliga bloggar säger jag! Vi är perfekta precis som vi är :) Kram från Maria
Svara på kommentar
 
Anna on den 9 maj 2013 07:56
Tack Maria för att du tog dig tid att skriva! Min värld är perfekt! Med allt vad den innehåller. Det innebär även misslyckanden, sura dagar och andra personliga bakslag. Det är ju det som gör det perfekt! Att jag får vistas i min egen värld och vara precis som jag är :-). Min gräns går vid medvetna elakheter som inte passar i någons värld, att vara elak är en sida som jag skulle skämmas mycket över. Kram tillbaka om än inte lika soliga just idag!

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av