LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Sätter kroppsfixeringen stopp för dig?

Sommaren är alltid efterlängtad. Efter en kall vinter och en slaskig vår brukar vi törsta efter sol, ljus och värme som balsam för själen. Ändå kommer den också för många med strandångest som för med sig att gömma sig bakom stora plagg på stranden eller helt enkelt inte vara där alls. Den ångest jag pratar om är naturligtvis förknippad med kroppsfixering. Den här olidliga åkomman som var och varannan verkar lida av. Det känns sorgligt att så många vuxna människor aldrig kommer förbi känslan av att behöva vara "perfekt" för att visa sig i bikini eller badbyxor. Trots vuxen ålder låter många av oss få några valkar, celluliter eller andra "defekter" hindra oss från att göra saker som vi egentligen vill.
Jag satt vid badet häromdagen, tittade på barn som lekte med föräldrar, ungdomar som hoppade från bryggan och ett gäng som spelade boll. Alla som hade roligt och verkligen tog vara på årstiden och vad den kan erbjuda till synes utan att bekymra sig. Och vet ni vad? Inte en enda såg ut som en reklamannons i tidningar eller tv för det är inte så verkligheten ser ut. I verkligheten kan vi inte retuschera bort våra små egenheter och personlighetsdrag. Det slog mig att alla dessa glada barn  ungdomar som just nu njuter av varje sekund, kanske om några år vägrar visa sig i badkläder på grund av någonting som de tror är normen men som är ett utseende skapat av mode- och reklambranscher.
Så ska vi verkligen tillåta att det här fortgår? Kan vi inte inse att vi alla ser olika ut och att utseendet inte ska få vara avgörande för vad vi kan/vågar göra? Jag vill att mina barn ska växa upp och lära känna sig själva och mer lyssna på hur de mår än hur de ser ut. Jag villa att de ska tycka om att aktivera sig för att det känns bra i kroppen. Att de ska uppleva välmående då de äter bra råvaror i vardagen men att en och annan glass eller kaka kan glida ner. Utan ångest. Utan att vilja gömma sig på stranden. Utan att säga nej till roliga saker för att de skäms över sig själva och är rädda att inte räcka till. 
Det är min tanke denna tidiga lördagsmorgon. Vad säger du?

0 kommentarer på Sätter kroppsfixeringen stopp för dig?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av