LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Okunskap, missvisande råd och träning som försämrar

Jag har under flera år arbetat med grunden från den djupa/inre muskulaturen i bålen. Om vi hittar styrkan i att hålla vår ryggrad stark i ett neutralt läge så kan vi klara det allra mesta i våra liv. 
Nu är det kanske inte så enkelt som det låter, det finns stora brister inom just det här området och det beror till mångt och mycket om okunskap om muskulaturens funktion som inte härrör från ointresse att lära utan att det som lärts ut inte har varit optimalt. 
Om man nu betänker att du har tränat i många år, du är stark i din kropp och orkar mycket. Ändå vill inte den där nedrans ryggvärken ge med sig. Då kan det hjälpa att hitta den djupa muskulaturen.
Om du har varit gravid och magen inte vill hitta tillbaka och när du gör de situps och plankövningar du blivit rekommenderad så reser sig magen som en toppig pyramid. Då behöver du hjälp med det här. Detta gäller även om du haft en större mage, en sk ölmage. Du behöver inte ens ha haft det, det räcker med att magen blir toppig så behöver du den här hjälpen.
Det man enkelt kan säga är att situps och plankan, benfällningar och crunches är grymt bra övningar. Om man kopplar på rätt muskler i rätt ordning vill säga, vilket flertalet tränande och instruktörer faktiskt inte gör.
Att pressa ned svanken i golvet när du gör situps är inte heller det smart om du har behov av att stärka din kropp på rätt ställe. Att bli peppad att stå i plankan från knäna när du fortfarande inte är klar med hur den ska göras från knäna blir inte så bra, då behöver man rätt hjälp.
Nu blir många av er osäkra och undrar om ni gör rätt eller rekommenderar fel. Det är helt ok. Jag vill med det här inlägget väcka er nyfikenhet till att ta reda på fakta! Att inte okritiskt ta till er råd som i slutänden stjälper än hjälper. 
Det finns en app som jag talat om många gånger och som jag rekommenderar alla. Den heter Mamma Mage och du kan läsa om den här.
Nu är det ju så också att namnet på appen inte säger allt. Den handlar inte bara om diastas (separerade raka magmuskler) vilket du kan ha även utan att ha varit gravid, den handlar främst om att stärka bålen från grunden. 
Min man har börjat använda den tillsammans med mig, det finns ingenting som hindrar att du som man eller du som inte har separerade magmuskler arbetar efter den. Skaffa den nu!


0 kommentarer på Okunskap, missvisande råd och träning som försämrar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av