LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Min sanning eller allas? Träna mage - fortsättningen

Intressanta reaktioner på förra inlägget :-) Jag gillar kommentarer, det betyder att ni reagerar och förhoppningsvis agerar. Mina inlägg är mina egna och formulerade efter egna erfarenheter. 
Ofta tar det ett enda pt-tillfälle för mig att lista ut vad en person klarar och har för behov. Det tar dock många fler att nöta in det och få de verkliga resultaten. Hur lätt det är att hitta rätt i magmuskulatursdjungeln beror ofta på hur god kroppskännedom personen i fråga har och hur invant det "sämre" mönstret är, men också på om det finns en diastas eller ej. För mig betyder inte magträning att ligga och pumpa 200 situps om dagen, för mig betyder magträning att de inre musklerna är involverade i varje enskild övning jag gör. Att lyckas bibehålla styrkan inifrån som håller upp min kropp är av större vikt än att stå i plankan 10 minuter.
Varje övning bör för mig fylla en funktion, ibland handlar det om att bygga stora muskler och ibland handlar det om att stärka upp så att man klarar sitt arbete. Oavsett så är kärnan det som behöver vara med. Du kan göra bicepscurl om du vill få större armar, men du kan välja att göra dem genom att "gunga" upp vikterna och hålla ett svagt center, eller så kan du välja att göra dem och centrera kraften till bålen och därigenom bygga musklerna på ett säkrare sätt.
Det är mitt sätt att se på saken. Mina tankar som jag överför på mina kunder och på de som vill lyssna. Har du frågor så får du fråga. Busenkelt!

0 kommentarer på Min sanning eller allas? Träna mage - fortsättningen:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av