LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Skvallerblaskor är de enda som är bra

Under de år som jag vistats mycket i träningsvärlden så har jag sett hur träning och kost ofta leder till krav och måsten. Det finns en jakt runt om oss dagligen och det är jakten på den perfekta kroppen. Jag skulle kunna gissa på att den större delen av Sveriges befolkning idag lider av ett ätstört beteende. Då talar jag inte om att ha en ätstörning utan ett stört beteende kring mat. Det gäller alla som räknar kalorier, följer diverse dieter eller varje gång de går på restaurang funderar över hur mycket av maten som ligger på tallriken som kommer fastna på lår eller höfter. Det tänks alldeles för mycket på det. Även träning överdoseras eller feltränas så skador på både psyke och kropp uppstår. 
Min teori är att det beror på att det är att vi upplever att det är någonting vi kan ta kontroll över i en stressig tillvaro som ofta går på i rasande tempo. När det ställs krav på att man ska lyckas i arbete eller i skolan, på träningen eller att vara upplevas som "lyckad" av omgivningen.
En av mina kunder sa någonting häromdagen som jag inte tänkt på och som fick mig att fundera ett steg till. Hon sa att de enda tidningar som är bra är skvallerblaskor. Jag måste sett ut som ett levande frågetecken tills hon förklarade att det är de enda tidningar som inte retuscherar människor. Vi får se dem som de är och kan förstå att den perfekta människan inte finns.
Sant och sorgligt. Dessa tidningar finns ju bara av en anledning och det är att visa upp kändisar i utsatta positioner, där de måste visa att de är "vanliga" utan att ens ha velat. Det är en skev värld vi lever i. Så keep it real! Vi är bara människor och se dina medmänniskor med nya ögon, hjälp varandra till att må bra i stället för att pressa er till det yttersta! 
Skönt att min svartvita assistent inte bekymrar sig ett dugg:-)0 kommentarer på Skvallerblaskor är de enda som är bra:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av