LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Jag är inte bättre än du, inte sämre heller.

Ytterligare en vecka har kommit till sitt avslut. Även november har varit vänlig mot oss och kylan håller sig än så länge på ett ganska behagligt avstånd. Det som slagit mig den här veckan är att en fördömande ton har genomsyrat olika medier. Det har fått mig att fundera och faktiskt (hör och häpna) bli irriterad.
1. Folk tränar för mycket, för lite, för fel med fel kläder, fel attityd och fel typ av träning.
2. Folk äter för mycket kött, för lite kött, fel sorts kött, är fel sorts vegetarian, vegan eller inte veg av någon sort alls.
3. Folk har fel politiska åsikt, röstar på fel parti, inget parti eller är allmänt motsträviga.
4. Folk uppfostrar inte sina barn, uppfostrar för mycket, för fel, för sällan eller för ofta.
Just nu känner jag att det fördömande jag ser och hör är bedrövligt. I ärlighetens namn så tycker jag att varje individ gör sina val efter egna erfarenheter och egen livssituation. Visst kan man ibland fundera över hur folk tänker och känna att det blir tokigt, men att trycka ner och fördöma utan att ha en aning om varför de gör de val de gör är orimligt. Vill man ha en förändring hos någon annan kan man aldrig uppnå det med en nedlåtande och aggressiv ton. Jag är av den sorten att jag är nyfiken, jag behöver absolut inte hålla med alla, men är genuint intresserad av vad som får folk att göra de val de gör och tror verkligen inte att människor generellt gör saker eller fattar beslut av ondska. Jag tror att vi alla kämpar för det vi tror på och som är rätt i vår verklighet, men vi kommer från olika bakgrunder och har olika tankar om vad som är rätt. Vem är då jag att säga att du har fel? Ödmjukhet är någonting som det borde finnas mer av i den här fantastiska världen med så många underbara människor som bara väntar på att göra någonting som påverkar på riktigt. Jag är inte bättre än någon annan, inte heller sämre (möjligtvis finns det en och ett par som springer rätt mycket fortare än jag). Så den här veckan som kommer önskar jag att vi kan sträva mot att se individen bakom åsikten eller handlingen, vem vet, kanske lär vi oss någonting på vägen?

0 kommentarer på Jag är inte bättre än du, inte sämre heller.:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av