LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Galenskap! Gör om och gör rätt!

Idag blir mitt inlägg faktiskt inte så kul, det får handla om någonting som gör mig arg och ledsen. Jag fick häromdagen höra berättas för mig en historia som är riktigt tråkig och som till stor del är en anledning till att jag arbetar med det jag gör.

En flicka går på gymnastik i en välkänd organisation. En del av flickorna klarar av att gå ner i split och en del gör det inte av olika skäl. När träningen är klar så belönas flickor som klarar av det med en klubba medan övriga får se på. Flickan i det här fallet ifrågasätter det här med orden:
-Jag klarar av att gå ner i split för att jag är född med den här kroppen, inte för att jag tränar hårt. De där flickorna kämpar jättehårt men får ändå inte någon klubba, varför?
Svaret blev:
-Hur skulle det se ut om de som inte klarar av det fick en klubba?
Flickans mamma blev av förklarliga skäl ganska ställd när hon fick höra det här och ringde naturligtvis och frågade tränaren i fråga och fick samma svar som dottern plus:
-Om flickorna som inte klarar det får en klubba, vad blir det för morot då?

Jag tror inte att jag behöver förklara varför jag blev upprörd. Det här är rakt emot varenda värdering jag har. Håret krullar sig på armarna och jag har lust att skaka om varenda människa som arbetar med unga och inte förstår vad de här barnen får med sig! Vi pratar om 8-åringar! Galenskap! Gör om och gör rätt!2 kommentarer på Galenskap! Gör om och gör rätt!:

Kommentarer RSS
Ylva on den 21 november 2013 13:50
Jag håller helt med dig! Skamligt! Sen tycker jag inte att man ska belöna med godis... Ska vi vuxna visa våra barn att när något går bra - stoppa i dig en massa socker, det är du värd. ?!?! Det skapar en väldigt dålig ovana som kan eskalera när man blir äldre. Nä, varför kan man inte belöna med uppmärksamhet i stället. Då får barnen bättre självförtroende och mår bättre inombords. /Ylva
Svara på kommentar
 
Anna on den 21 november 2013 14:20
Ja, precis min tanke men med större fokus på feltänket än godiset även om det i sig är sjukt. En sammansvetsad grupp där alla får känna att de är bra på någonting är ett mycket bättre mål! Att som tränare ge barnen en känsla av misslyckande för någonting som till stor del är genetiskt betingat är ju rent löjligt! Jag hoppas att tränare inom alla idrotter vaknar till, det räcker inte med att ha tränat någonting själv, du måste ha lite allmänt sunt förnuft och ta en utbildning i pedagogik.

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av