LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Nu är både jag och muskeln irriterad!

Återigen så blir jag påmind om att det finns många människor som ger råd utan att tänka efter. Ibland får jag känslan av att det slängs in något tips och hittas på en orsak till smärta hos människor för att slippa se dum ut när man inte vet. Jag tycker det är oerhört viktigt att veta att var sak har sin plats, varje yrkesgrupp har olika syfte och behövs på olika sätt. Att man har en utbildning på papper betyder inte att man kan allt, det krävs erfarenhet och nyfikenhet tillsammans med en stor dos ödmjukhet för att hjälpa en individ på bästa möjliga sätt. 
Idag träffade jag på en kund som har frågat mig om smärta i axeln för en tid sedan. Jag sa som det var att jag kan ge generella tips och råd men att han borde få till en magnetröntgen då han haft ont en längre tid och vila inte har
hjälpt. Nu så hade han varit hos en naprapat. Ok, så långt är jag med. Naprapaten säger att han har en inflammation. Ok, kanske det, men det är faktiskt inte supervanligt att man har inflammationer, snarare irritationer. Han får rådet att äta Voltaren i 10 dagar. Varför det om det inte är en bekräftad inflammation? Svaret som han får när han frågar om träning under tiden är att  han kan köra på som vanligt? Träna med smärtlindring? Va? Nu är inte bara muskeln irriterad utan jag också. Killen kör en tuff boxklass med smärtlindring och får jätteont när han slutat med Voltarenkuren. Varför är jag inte förvånad?
Vad säger ni andra i branschen? Stöter ni på det här? Jag upplever att det är rätt vanligt att det ordineras Voltaren till höger och vänster utan diagnostisering och det enda resultatet som det ger är magsmärtor som får behandlas med andra läkemedel.
Kan vi vara överens om att det är lämpligare att be kunden söka upp vidare vård i stället för att ordinera medicin om vi inte vet 100% vad det är för fel och har utbildning till det?

0 kommentarer på Nu är både jag och muskeln irriterad! :

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av