LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

#mamatummy day, vi kan förändra!

Att livet förändras när man får barn är ganska välkänt, att det förändrar våra kroppar också. Det som är lite sorgligt är att det är ganska vedertaget och accepterat att ryggsmärtor, navelbråck och urinläckage är någonting som ska finnas där. Det är liksom helt ok och om man lider av någon av de åkommorna så får man kommentarer som:

-Du kan ju inte förvänta dig en platt mage när du fött barn.
-Dina ryggsmärtor har ingenting med dina magmuskler att göra.
-Kör plankan och lite situps så blir du bra ska du se.
-Klart du har lite urinläckage, det är vanligt.

Om man får de här svaren utav människor som man har stor tillit till så tror man ju på det. Problemet är utöver okunskapen bristen på intresse för att tänka om. Ofta kommer kommentarerna med ett litet ryck på axlarna och ord som "det får du leva med". Ingen lösning på problemen, ingen som tar smärtor eller besvär på allvar. Det är också anledningen till att det nu idag den 18 januari är #mamatummy day med tanken att öka medvetenheten om dessa problem och att många av dem kan avhjälpas genom rätt hjälp. Mängder av kvinnor lägger idag ut bilder på sin magar gravida, efter förlossning eller i dagsläget under just den hashtaggen.
Katarina Woxnerud är stjärnan bakom appen MammaMage som hjälper kvinnor dagligen att komma igång efter sina graviditeter och då det idag är ett år sedan den appen släpptes beslutade hon att dra igång det här. En grym idé, från en grym medmänniska som brinner för att hjälpa!
 
Tack vare mina egna fem genomgångna graviditeter, min bakgrund som personlig tränare och god kroppskännedom så hade jag själv bra koll på vad jag skulle göra för att hitta tillbaka till en stark inre muskulatur. Det som gör mig så ledsen är att så många kvinnor går runt med smärtor i tron att det ska vara så. Sjukskrivningar och depressioner är inte helt ovanligt. Jag hoppas och tror att jag med alla andra som stöttar Mamatymmy day kan förändra det här! Det är ju onekligen lite märkligt att problem som potentiellt har, kommer eller kan drabba typ hälften av världens befolkning har så lite forskning kring sig. Det är dags för en förändring va?0 kommentarer på #mamatummy day, vi kan förändra!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av