LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Rectus diastaser

Idag vikarierade jag på en Pilatesklass vilket blev ett kärt återseende med många fina deltagare. Att många som gick på passet var gamla deltagare som gått ett tag för mig visade sig snabbt, de har koll på vad jag menar på en gång. En del nya ansikten var också där och de tittade jag naturligtvis lite extra på. Ett av dessa nya möten var med en kvinna som direkt när jag kom fram till henne sa att hon inte fick göra situps för att hon har separerade magmuskler. Då fick jag naturligtvis ha ett extra öga på henne hela passet igenom och ge henne mängder av alternativa övningar.
Pilates är en träningsform som syftar jättemycket till att använda transversus (djup, inre muskulatur som stöttar ryggraden), men om du har en rectus diastas (separerade magmuskler) så är det många saker du inte ska göra så även om pilates rekommenderas som träningsform så är det med största försiktighet om du nu har en separation.
Vi talades vid efteråt och det visade sig att hon hade fått söka information om det här själv på nätet, hennes vänners magmuskler hade läkt ihop på de här nio månaderna efter förlossning men hon hade fortfarande 3-4 cm mellanrum. Jag rekommenderade henne direkt att skaffa MammaMage-appen då den är oslagbar när det kommer till att hitta rätt här. Då hon dessutom har hittat glädjen i träningen och insåg att många av de saker hon tränar kan förvärra diastasen så tipsade jag om AbHealern. AbHealer är en korsett som man kan använda under träning för att slippa låta bli att träna om man tycker det är roligt, den håller separationen på plats. Den ska däremot inte användas hela tiden, utan det måste kompleteras med att träna upp rätt muskler.
Jag hoppas och tror att Sverige är på väg mot ett uppvaknande och att vi snart kan ha en mycket mer förebyggande vård för dessa kvinnor!

0 kommentarer på Rectus diastaser:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av