LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Blir så trött ibland på fördomar!

Det här med fördomar och nedlåtande sätt mot andra är det som provocerat mig mest idag. Att min man har mer tatueringar än vanligt och på mer utsatta ställen än andra är det ganska många som vet. Om man känner honom så vet man också att han är en helt ok kille som är en småbarnspappa som hänger i parken med barnen och tar det övervägande ansvaret för dem eftersom jag arbetar rätt mycket. Vad man kanske inte tänker på är det han möter dagligen, de blickar som för länge sedan passerat en nyfiken 1-sekunds-blick och istället blivit öppet granskande och rent av utstirrande och de helt öppet nedlåtande kommentarer som haglar.
Senast idag när han var på affären och handlade blöjor och välling så står ett äldre par där, mannen säger: titta, titta! Varpå damen i fråga tittar på min man och säger: ja men herregud!
Det här tycker jag inte på något enda vis är ok. Det är oförskämt i allra högsta grad. Vi kan ta ett annat scenario som i stället var rätt charmigt, det var återigen en äldre dam som tittade på honom och sa: det var ju inte så himla fult det där.
Utöver det här så möts han av frågor om han tillhör något kriminellt gäng? (svar nej), hur kunde du förstöra dig själv sådär? (förstöra?), får jag ta kort på dig? (eeehh, är han en turistattraktion?) Ibland riktar sig frågorna till mig också, den värsta jag fått är: slår han dig? (jo, att tatuerade män slår sina fruar mer än andra kommer med bläcket...)
Det finns ju trevliga människor också som efter att de märkt att de tittat för länge ber om ursäkt, människor som ber om tillstånd att få titta eller andra som faktiskt helt enkelt undrar om det gjorde ont eller hur länge han haft tatueringarna.
Fördomar har vi alla mer eller mindre, frågan är vad vi gör av dem. Om vi sitter och smygfotar folk på tunnelbanan för att lägga ut på Instagram eller om vi nyfiket och öppet är mottagliga för olika. Jag själv har genom åren lärt mig att utöver att vi är olika så måste jag acceptera att alla inte ser ut som de i mitt umgänge eller tycker som jag. Jag behöver inte heller tycka eller se ut som andra då en av de bästa sakerna med att bo där jag bor innefattar demokrati och åsiktsfrihet. Att respektera andra är inte lagstiftat, men det ingår där det finns sunt förnuft.
Vill lägga till också att jag inte på något vis tror att alla är oförskämda medvetet, ibland så är det bara så att det är svårt att släppa blicken, men det kan vara värt att ta med sig den tanken när vi nu äntligen tar helg.


0 kommentarer på Blir så trött ibland på fördomar!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av