LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Kom igen, vi skapar en debatt om träning!

I veckan som gått har jag fått mig en funderare. Jag gillar att analysera och när jag stöter på saker som jag inte brukar stöta på så vill jag veta varför det är som det är och vad jag kan göra för att förbättra.

Jag stötte på en ung kvinna som hade en relativt stor diastas, skulle gissa på 3-4 cm och 5-8 cm lång (jag testade inte så noga då det var mitt under ett pass). Så länge hon kan minnas så har hennes magmuskler alltid blivit som en pyramid när hon tränar mage och inte förstått varför.
Då hon aldrig varit gravid och på grund av hennes ålder så började jag tänka lite på vad som kan ha orsakat det här. Naturligtvis bör det ha att göra med felträning, men varför? Hur kunde det bli så? Jag skapar några teorier som ni gärna får tänka och tycka om, jag vill skapa en diskussion så vi kan se problem innan de blir stora.

När jag började träna så var det aerobic och step up som var på tapeten. Någon enstaka muskelklass och yogan började sitt intåg. Mage tränade man lite grand på slutet i samband med den obligatoriska stretchen. Efter ett antal år i så ändrades träningen då Body Pump och Core var revolutionerande och deltagarantalet sköt i höjd. Hård träning, pressa ner svanken och stå maximal tid i plankan. Mjölksyra var kärlek.
Muskelklasserna gick över på Cross Fit-inspirerad träning, gymträningen blev tyngre och unga människor började pressa sig mer och mer till det yttersta.

Så då till min fundering. Är det här en av de bidragande faktorerna? Missade vi någonting i övergången till hårdare träning? Det här är absolut inte en känga mot någon av dessa träningsformer utan min egen fundering. Tunga och snabba lyft utan kontakt med de djupa inre musklerna kan ge ett högt tryck som belastar den yttre magmuskulaturen inifrån och kanske vi måste backa tillbaka bandet för att återkoppla och se till att inte kommande generationer av träningslystna hamnar här?
Jag tror också att den mer stillasittande livsstilen har en stor skuld här, även om man tränar så har skolgången blivit mer stilla, lek och skoj försvinner tidigt i takt med att telefoner och surfplattor tar plats i varje hem.
Vad tror du?I

0 kommentarer på Kom igen, vi skapar en debatt om träning!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av