LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Metoder och dieter? Jag vägrar låsa mig!

Vi översvämmas med information om hur vi ska leva. Vilka träningsmetoder som är bäst diskuteras vilt liksom motståndare stångas hårt i fighten om vilken diet som är bäst. Som PT är det lätt att se trenderna, du läser det i media och märker att det fått fäste när du hör om dem från dina klienter och deltagarna på dina klasser. I omklädningsrummen vägs det, mäts det och jämförs. Vem har blivit smalast, fått störst muskler eller snyggast mage och med vilken metod.
Jag dör på riktigt lite grand varje gång jag hör det. Och ännu mer om jag hör det från tränare.
När vi nu vet att människor är olika individer (ja, faktiskt) så borde vi också komma ihåg att vi har helt olika förutsättningar att förändra våra kroppar. Samma diet och träning kommer därför inte att ge samma resultat för alla vilket är en av de viktigaste sakerna att ta med sig tycker jag. Många övningar kan de allra flesta få ut någonting av, men samma övning kan också utmana olika saker hos olika klienter och därför ge ett annat resultat. Samma sak gäller när det kommer till kost, alla kan väl vara överens om att vissa kolsyrade drycker kanske inte är så bra, men de är olika mycket dåliga för olika personer beroende på livet och förutsättningar i övrigt. Det här är mitt eget och högst personliga ställningstagande, jag rekommenderar olika till olika kunder (och nej, jag rekommenderar inte den specifika, kolsyrade drycken till någon) och ändrar ofta över tid när jag ser vilka resultat och hur mycket energi klienten får.
Träning och kost är inte någonting statiskt, det rör på sig och förändras hela tiden. Det bör vi också göra!0 kommentarer på Metoder och dieter? Jag vägrar låsa mig!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av