LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Manliga och kvinnliga krav, gränser suddas ut

Någonting har förändrats i gymvärlden. Yngre kvinnor börjar i större utsträckning ta plats i gymmen utanför gruppträningssalarna och med ett syfte att bygga muskler.
Jag kan se att det är en positiv förändring så till vida att jag inte längre hör diskussionerna om viktnedgång på samma sätt bland den yngre generationen. Där talas det mer om att bygga muskler och vilken kost som hjälper dig mot dina mål. Även det här kan naturligtvis spåra ur, men det här inlägget handlar mer om den förändring som lett till att unga kvinnor vet att de kan! De tar sin plats och tvivlar inte på att de har rätt att göra det. När jag började i branschen var den här förändringen redan på gång, men den har växt och blivit mer märkbar är min upplevelse. Det talas fortfarande om vikten, men mer och mer handlar det om att man lyckats gå upp i muskelmassa.
Den här förändringen är inte bara positiv såklart, det kommer ju andra problem med den här livsstilen, men jag tycker ändå att det är riktigt kul!

Jag kan också se att det finns en annan utveckling på manssidan. Fler och fler skönhetsprodukter för män dyker upp på marknaden, vi översköljs av bilder på vältränade magar och muskulösa armar. De ska vara starka, snabba, kasta långt, vara duktiga på fotboll och vara "manliga". Det tillsammans med att det finns en trend i att avlägsna varenda hårstrå på kroppen då hår har blivit "äckligt" och att det finns sminkkollektioner för män gör att de unga män som växer upp idag har en helt annan värld framför sig. De har på något vis börjat axla kvinnors gamla roll vilket jag inte kan se som särskilt positivt då det faktiskt är en någonting som många kämpat för att ta sig ifrån.

Med det här så vill jag inte ha sagt att det är fel att "haka" på dessa trender och skönhetsideal, vill man det och det inte känns som ett tvång eller ger dålig självkänsla så är det bara att gå all in. Jag vill däremot ha sagt att det är helt ok att INTE haka på trender, att gör det som vi själva känner att vi vill och inte vad andra förmedlar att vi borde. Jag är för valfrihet, emot fördomsfullhet och tycker att varje människa är unik och alla har någonting väldigt vackert!

Du kan se en fantastisk video här, den cirkulerar på Facebook och är väl värd att dela!

Njut av helgen och var den du är, låt oss ge våra unga bra förebilder så de slipper leva med prestationskrav resten av sina liv!


0 kommentarer på Manliga och kvinnliga krav, gränser suddas ut:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av