LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Ett ätstört beteende

På tisdag börjar återigen Biggest Loser och vi får än en gång följa olika livsöden som lett till en destruktiv och ohälsosam livsstil. Vi får möta dem på en av de svåraste men också viktigaste resor i livet. Deras kamp mot en drömvikt kommer bli tuff, de kommer att gråta, svära och vilja ge upp. Men en sak har de gemensamt, och det är att de har gjort det här valet för att de vill förändra sina liv.
Hur det är ställt med det psykologiska stödet vet jag inte, men jag är fast övertygad om att utan det mentala stödet och den psykiska omställningen kommer viktnedgången bara vara en viktnedgång. Minst lika viktigt är det att de kan landa i sina nya kroppar och inte falla tillbaka i sina gamla mönster.

Hetsätning är idag inte klassat som en ätstörning på samma vis som exempelvis bulimi och anorexi, men är likväl ett allvarligt beteende som kan leda till döden. Jag har funderat på det här och undrar om det kan vara så att vi omtänksamma och kärleksfulla föräldrar kan vara en bidragande faktor (inget skuldbeläggande, bara tankar) till ett sådant beteende. Ett paket russin som plockas fram när barnet gråter, riskakan som finns där när det gnäller och klubban som landar i kundkorgen när vi vill handla i lugn och ro. Ger inte det en signal till barnen att när de känner för mycket ska känslorna dövas med mat? Är det bara jag somtänkt i de banorna?
Jag har tänkt om, jag försöker få barnen att sätta ord på känslorna (jag är INTE någon supermamma) och tillåta dem att hantera dem. De är alla olika och hanterar dem på olika vis, en vill kramas, en vill vara ensam och en vill hitta på något pyssel. 
Hur gör ni? Och tänker ni på det här?


0 kommentarer på Ett ätstört beteende:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av