LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Ett brev till min gympalärare #uppochhoppaijuni

"Hej,
under mina år i grundskolan så hade jag ingen vidare koll på min kropp. Jag var rätt så klumpig och lite rund vilket gjorde att idrottslektionerna var en mardröm. Jag kände mig dum och dålig då jag alltid blev vald sist när du så vänligt lät oss välja lag. 
Din tanke var säkert god när du ställde upp oss på led framför plintar och bockar så vi kunde misslyckas inför hela gruppen om vi fastnade mitt på eller inte lyckades komma upp över huvud taget.
Att skriva in stora röda M i närvarolistorna när vi hade mens och sen lämna listorna framme för allmän åskådan var säkert ren obetänksamhet.
Idrottslektionerna gjorde att jag tappade allt intresse för fysisk aktivitet och skapade ingenting annat än ångest och dåligt självförtroende under mina skolår och jag hoppas verkligen att skolidrotten ser annorlunda ut idag.
Med hopp om förändring och en skolidrott som skapar rörelseglädje och kärlek till livet!
//Anna"

Ungefär så här skulle ett brev till min idrottslärare se ut om jag skulle skriva det idag. Min osäkerhet som byggdes på under dessa år höll mig borta från allt vad motion hette tills jag hade passerat 20-årsstrecket. Jag tror att många delar den erfarenheten med mig, men också att många har upplevt någonting helt annat.
Det är inte lätt att vara dålig på skolidrotten, det är ångestframkallande att vara i dessa omklädningsrum för många barn varje dag. Jag tänker ofta på vilken miss det var av skolan, jag som idag älskar att röra på mig mer än någonting annat. Hur kunde man inte se den oslipade diamanten som fanns inom mig? Hur skulle man kunnat göra för att istället locka fram den tidigare?
När jag gick i mellanstadiet så hade vi en bastkettränare som gjorde allting rätt. Han lät alla vara med utan att låta oss välja lag själva, han såg varenda individ och uppmuntrade oss alla till att ha roligt och göra vårt bästa. Jag tror att alla vi som tränade för Peder har samma upplevelse faktiskt. Och jag har dessutom den stora glädjen att träffa honom på gymmet flera gånger i veckan numer och att ha honom på mina yogaklasser. Och nej, jag har inte glömt att tacka honom!
0 kommentarer på Ett brev till min gympalärare #uppochhoppaijuni:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av