LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Snälla, var uppmärksamma!

Idag har det varit en sån där magisk dag när temperaturen har stigit upp över 30 grader och jag har varit ledig. Bad stod givetvis på agendan liksom lek i parken med barnen. 
Att vara vid badet tidigt på morgonen är det jag föredrar, jag vill gärna åka därifrån när det närmar sig lunchtid för att ligga likt packade sillar på en strand är inte riktigt min grej. I alla fall inte när barnen är med, det finns inte chans i världen att jag hinner kika efter alla tre och upptäcka om de drunknar. Better safe than sorry.

När jag var barn råkade jag ut för en olycka vid Långsjön som fortfarande ger mig rysningar och dåliga vibbar. Jag stod på händer längst ut på bryggan för att slå en volt ner i vattnet. Det kändes med all säkerhet som en riktigt god idé just då. Att händerna halkade på de våta brädorna så att jag slant och skrapade upp ryggraden mot bryggkanten och avslutade med en smäll mot skallbasen var inget jag planerat för.
Jag kände hur kroppen stelnade till, smärtan gjorde att jag inte kunde röra mig. Jag kände mig lugn och såg vattnet framför mig. Den enda tanken som slog mig var att jag måste föra armarna ut åt sidorna för att jag skulle stiga till ytan. När jag upptäckte att det inte gick så blev jag inte orolig, jag fortsatte försöka. Plötsligt så gick det och samtidigt som jag kom upp till ytan hann mamma fram från strandkanten.

Den här gången så var det ganska folktomt. Jag hade helt klart tur. Om det hade varit fullt med folk där så finns en överhängande risk att jag inte hade varit här idag. Värt att tänka på är att ett barn som är på väg att drunkna inte skriker. Tvärtom. Ett barn som är på väg att drunkna vill andas in, inte slösa sina sista krafter på att tömma lungor på det innehåll som inte finns. Varje år så förolyckas ett antal människor, och varenda barn som dör gör det på grund av ouppmärksamhet. 
Idag liksom många gånger innan så ser jag vuxna som ligger på mage och solar med huvudet vänt bort från vattnet. Jag ser föräldrar som sitter och pillar med mobiler och följer solen hellre än barnen. 
Det är ett ögonblicksverk. Skulle du förlåta dig själv om ditt barn försvann medan du var upptagen med att få en jämn solbränna? 
Jag skulle det inte.0 kommentarer på Snälla, var uppmärksamma!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av