LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Var tacksam för att du har en kropp som fungerar

Ofta tar vi våra friska kroppar för givna. Jag är absolut inte något undantag när det kommer till det. Jag har varit ganska förskonad från "åkommor" och skador. Jag fick en ordentlig inflammation i axeln för ett antal år sedan och det tog lång tid att bli av med, men utöver det så har jag bara haft en bruten tå och en blå näsa. Jag har en kropp som allt som oftast samarbetat med mig. Därför blev jag tämligen irriterad och förvånad när jag vaknade med smärta i min handled för en tid sedan och tänkte väl att det skulle gå över om jag inte överansträngde den. Dessvärre har det inte gått över, när det började låta som om jag hade fyllt handleden med potatismjöl så kände jag mig tvungen att kontakta läkaren. Där fick jag diagnosen Morbus de Quervain  och rekommenderad antiinflammatoriskt och det skickades en remiss för att ordna med en handledsskena och sätta kortison. Om det inte hjälper så började hon prata om operation. 
Nu har jag läst på lite och en del säger att det ofta leder till operation och en del att det oftast hjälper med vila och kortison. Buden är många med alla är eniga om att det är svårt att vila handleden. Jo tack, med tre små barn, blöjbyten och ett fysiskt arbete så kan jag absolut hålla med....

Hur som helst så är jag av den positiva sorten och tänker att det nog ska bli bra, förhoppningsvis utan ett ingrepp. Jag är dessutom tacksam över att min kropp är så snäll mot mig i övrigt och att jag har en familj som just nu sköter allt jag inte kan göra med min vänstra hand. Det här inlägget tar mer än lovligt lång tid att skriva då jag inte kan använda tummen att trycka på mellanslag med kan jag lova. En kul syn för maken och det är tydligen en bra läxa för mig att ta det lugnt nu när jag inte kan tvätta, städa, diska och en massa annat som jag annars sköter på löpande band. Vi behöver vara mer tacksamma för den kropp vi har och de stora underverk den kan uträtta. Vi borde vara snälla mot den och ta hand om den med kärlek och omtanke.
Jag tänker vara det liksom alltid. Jag tänker bli bra fort. Jag tänker inte ge upp eller pressa mig för hårt.

0 kommentarer på Var tacksam för att du har en kropp som fungerar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av