LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Trovärdiga inlägg eller inte?

Trovärdiga inlägg eller inte?
Jag funderar mycket över allt som cirkulerar i media, många påståenden och många som mer än gärna talar om hur saker ska vara och vad som är sant. Jag tänker på hur många som läser dessa lösryckta inlägg som skrivs och delas, ofta utan att fundera över relevansen eller vilken kunskap som personen som skrivit inläggen har. 

Man kan bland kommentarer hitta både medhållare och de som argumenterar emot, ibland på ett sunt och trevligt vis och ibland på ett nedlåtande och rätt otrevligt sätt. Jag uppskattar naturligtvis det trevliga mycket mer, jag anser att folk har rätt till en åsikt och att de har den av en anledning. Det kan vara personliga upplevelser och det kan vara andra faktorer som spelar in. Hur som helst så skulle jag önska att alla tog en liten funderare innan de skrev inlägg som absoluta sanningar. Är det en diet ett sätt att träna eller dylikt så är det faktiskt så att de flesta inläggen har som enda trovärdig källa sin egen personliga upplevelse. 

Och det är just det som är problemet. Det är en egen personlig upplevelse, inte en studie, inte en absolut sanning. Det kan ligga många faktorer bakom att någonting fungerar på en specifik individ, lika många faktorer kan saknas för någon annan och därför fungerar det inte för alla.
Och OM det nu är ett inlägg baserat på just en egen och högst personlig upplevelse, så kanske man måste skriva att det är just en personlig upplevelse. Vill man lägga lite mer trovärdighet till inlägget så är det ju vettigt att länka till en faktisk och ordentligt gjord studie, inte till en halvtaskig analys av någon på Flashback...

Ja just det, jag glömde nästan, jag är alltså helt perfekt och länkar aldrig till en halvtaskig analys. (hrmmm..., observera ironin tack!)


0 kommentarer på Trovärdiga inlägg eller inte?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av