LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Att leverera kritik eller feedback är inte alltid lätt.

Att se sina egna tillkortakommanden är inte alltid lätt, men jag tror att det är viktigt att öva på. Jag har ägnat stora delar av mitt liv till att analysera, inte bara mig själv utan också andra. Det är en del av min personlighet att vara analytiskt och lösningsinriktad. Ibland kan jag känna att blir det för mycket av det i mitt liv, men samtidigt kan jag se att många skulle behöva vara lite mer analytiska, i alla fall när det gäller dem själva. 
Om man ser sina egna brister så kan man också göra någonting åt dem tänker jag. När en person är osäker på sig själv så blir reaktionen ofta att gå i självförsvar och backa lite när de får feedback eller när man bara står och pratar om vad som helst och de känner sig träffade. Ofta handlar det om dålig självkänsla då, och att kritiken kanske inte lagts fram på rätt sätt. Det kan btw irritera mig enormt, det finns inte så många saker som retar upp mig, men när kritik kommer i form av hintar eller på ett sätt som ska ställa den kritiska personen i bättre dager, då blir jag irriterad. Tack och lov händer det inte ofta, de flesta jag känner är rakryggade och ödmjuka och då är det väldigt enkelt att ta emot feedback.

Hur som helst så önskar jag ett mer rakt-på-sak-samhälle. Om man tycker någonting så är det bra att säga det rakt ut, det betyder ju inte att man behöver vara otrevlig. Ibland är det lättare att ta saker via mail, särskilt om man vill lyckas formulera sig på ett sätt så att det inte kan missförstås. När man säger saker rakt ut så kan det ibland vara så att mottagaren bara uppfattar delar av samtalet och då är det svårt att vinna förtroende igen. I skrift så kan man läsa om och om igen, man kan fundera på vad man ska svara och behöver inte stå där och känna sig dum för att man väljer fel ord.

Okidoki, väl mött och hoppas ni får en fantastisk helg!

0 kommentarer på Att leverera kritik eller feedback är inte alltid lätt.:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av