LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Hälsobloggutmaningen #2 Vad är hälsa för dig?

Jag tänker varenda dag på vad hälsa är, jag väger noga mina ord när jag talar med klienter och deltagare på mina klasser då mina rekommendationer kan påverka starkt. Hälsa är någonting högst individuellt, och fel råd till fel person kan bli helt galet.

Om jag ser till mig själv som person så är hälsa alltid en sanning med modifikation och beroende på andra faktorer:
1  Äta ren mat och laga mat från grunden - när det inte känns som ett krav och jag inte behöver stressa över det.
2  Träna varierat och regelbundet - så länge det är kul och jag inspireras av det.
3. Sova ordentligt på nätterna - här är inte något läge för diskussion.

Det här betyder att mina råd till människor alltid grundas på någonting som gör att de skulle må bättre av en förändring, men bara på den nivå de kan utan att de känner sig pressade av mig eller omgivningen över att göra det. Stress är över allt annat den enskilt största faktorn till att ohälsa finns, det är jag högst övertygad om.
Det har spridit sig en trend i Sverige och stora delar av världen som jag personligen inte tycker om. Det handlar om att det förväntas av människor att de ska äta och träna efter någon konstigt regelverk, där varenda "nyttig" produkt ska finnas i varenda människas skafferi. Naturligtvis finns det fantastiskt fina råd i denna röra, de allra flesta har någon typ av poäng, men det blir för många måsten. 

Hälsa för mig är att det är ok att äta lite skräp ibland (vad tusan det nu betyder), det är ok att ha lata dagar på soffan, det är ok att strunta i tvätthögar och att lägga ut träningsbilder på Instagram. 
Landet lagom skulle må bra av att bli lite lagom igen, inte så sabla präktigt och tillrättavisande om människor gör andra val än en själv.

Vill du läsa mer om vad andra bloggar tycker att hälsa är för dem? Kolla in de här:
6 kommentarer på Hälsobloggutmaningen #2 Vad är hälsa för dig?:

Kommentarer RSS
Camilla on den 13 oktober 2015 19:36
Åh, sömnen är ju så superviktig! Det är nog många som missar det, som prioriterar bort sömnen. bra skrivet!
Svara på kommentar


Helena Enqvist on den 13 oktober 2015 21:52
Gillar det sista stycket, om att det är helt okej att äta lite skräp, låta tvätthögen vara och inte alltid vara så präktig! Sunt så det förslår :-)
Svara på kommentar


Maria on den 13 oktober 2015 22:13
Det är så härligt att du inte krånglar till det, älskar att du kan förklara hälsa på tre punkter. Håller med om punkt 3, inte att diskutera. Men en utmaning som man får kämpa med om man jobbar med nyblivna mammor :-)
Svara på kommentar


Anna on den 13 oktober 2015 22:46
Hälsa för alla, otroligt viktigt!
Svara på kommentar


Clara Edvinsson on den 14 oktober 2015 08:54
Ja varför ha allt så strikt? Det kanske är hälsa för att kroppen mår bättre, alltså om man äter nyttigt hela tiden, eller tränar regelbundet. Men om det är just godsakerna man älskar att äta, då kan ju inte knoppen må bra av det och på så sätt drar det ner helheten med ens hälsa. Lagom är väldigt bra!
Svara på kommentar


Anna on den 16 oktober 2015 17:47
Camilla:Tack! Väldigt sällan som jag inte sover bra, jag fungerar verkligen dåligt utan den! Helena:Haha, jag arbetar verkligen på att låta den där tvätthögen vara. Jag är pedant så det kliar alltid i fingrarna! Maria: Japp, nyblivna mammor får det svårt. Jag är begåvad med barn som alltid sovit mycket och bra. Anna: Helt rätt! Clara: Lagom är nyckeln tror jag, och vad lagom är varierar från person till person.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av