LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Mot en kärleksfull framtid - tillsammans

Att vakna tidigt på morgonen och krypa upp i soffan med en kopp kaffe kändes just idag helt fantastiskt. Med allt som händer i världen just nu så behövs stunder för eftertanke och att vi uppskattar vad vi har.
Jag är lyckligt lottad, vilket vi alla är som är födda och uppvuxna här. De allra flesta av oss lever i en härligt skyddad verkstad där vi kan njuta av umgänge med våra vänner och anhöriga. Vi kan gå till närmaste butik och köpa mat vi behöver och har allt som oftast en varm säng att krypa ner i.
Dessa tankar fyller mitt huvud denna morgon och jag beslutar mig för att springa en tur i området. Jag ser vår sol gå upp över Långsjön och tänker på att det är samma sol som lyser över alla andra länder också. Hur vaknar de idag? Alla som förlorat sina nära i Frankrike och som nu öppnar ögonen med insikten att det är på riktigt.

Jag är av den åsikten att vi ska hjälpa behövande, det är en medmänsklighet jag hoppas jag aldrig förlorar. Men med den hjälpen kommer ett ansvar, ett ansvar att se till att en människa som flyr från sina fiender och ett hemskt öde inte ska hamna i samma öde här. Att IS-anhängare idag hänger med de verkligt behövande gör mig orolig, liksom det hat som föds ur rädslan för IS. Det är lätt att hjälpa när man inte behöver göra avkall på någonting, det är mycket svårare när det kommer kosta på dig själv som person och påverka ditt liv. 
Jag är orolig för den framtid som mina barn kommer möta. Lika orolig för den framtid som skapas åt alla andra barn. För mig handlar det om att vara trygg, inte att ha märkeskläder eller den senaste telefonen. Jag önskar av hela mitt hjärta att ett enat Europa tar hand om de som behöver med kärleksfull hand lika mycket som jag önskar att det andra handen bestämt och kraftfullt visar att IS inte är välkomna eller accepterar dem som en del av oss.
Vi måste särskilja muslimer från jihadister och radikala islamister. En enad front mot ondskan är bättre än en splittrad. 

Mot en kärleksfull framtid - tillsammans!


0 kommentarer på Mot en kärleksfull framtid - tillsammans:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av