LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Julstress eller inte?

Så aktuellt som det går så är veckans tema i den grupp av bloggare jag samarbetar med i stressens tecken. Eller rättare sagt, vilka tips vi har för att undvika stressen inför jul.
Det här är ju ett problem för många och jag förstår att det får många att rasa omkull och julen blir en typ av antiklimax som är över på ett kick. Trots mina kloka ord till trots så satt jag med en milslång lista igår och försökte hinna med allt när jag ändå var ledig. Eller ledig och ledig, jag hade mina tre minsta barn hemma. (alla som har haft en 3, 5 och 6-åring hemma samtidigt vet exakt hur härligt det brukar bli :-))
Smart drag Anna...

Läs gärna Charlottas tips på hur hon hanterar julstressen, skrattade högt och igenkännande! 
Ida har en annan vinkling som får en att tänka efter, är det verkligen julstressen som är värst för alla?

Jag är ju en sån person som gillar att ha översikt på mina åtaganden och min kalender är min bästa vän, så även julen hanterar jag till stor del på det här viset. Jag bokar in tid för mig själv och vad som ska göras vilka dagar och vilka tider, det gör att jag kan släppa tanken på det i sista minuten och slipper tänka på det alla andra dagar.


Tips 1 -  Använd kalendernJag låter också barnen vara med på mycket. Att kombinera adventsfika med släkten med bak och korvstoppning (även om vi inte äter allt själva) i stället för att gå till parken fungerar toppen för oss. Att stressa upp sig över att gå julmaten gjord och bullarna bakade är annars ingenting jag gör. Det är faktiskt helt ok att köpa färdigt.


Tips 2 - Gör det tillsammansSen är det ju det här med prestigen. Granen behöver inte vara perfekt, du behöver inte designa ditt egna pepparkakshus, om du har missat ett avsnitt av julkalendern så går du inte under. Jag har hellre en jul med lite stök än en perfekt jul som stressat sönder mig. Släpp det.


Tips 3 - släpp prestigen


Sen slutligen, acceptera att det är mycket och hur mycket du än oroat dig så blir din jul fullkomligt fantastisk! Låt det vara mycket, det handlar faktiskt bara om en kortare tid. Fokusera hellre på att få din vardag stressfri, för då kommer du kunna hantera den tillfälliga stressen under jul. Den är ok, den leder till någonting bra.


Tips 4 - Enjoy the ride


1 kommentar på Julstress eller inte?:

Kommentarer RSS
Victoria on den 20 december 2015 10:10
Vilka kloka tips!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av