LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Att vara PT är inte coolt - det är att bry sig!

Alla som väljer att bli personliga tränare bör ta med sig i åtanke att det inte bara är en kul grej eller en cool raggningsreplik. 
Det är inte glassigt och glamouröst, det innebär många timmars hårt arbete och mycket häng på gymmet på kvällar och helger. Att ligga steget före är otroligt viktigt om man vill arbeta med det på heltid och utan en välplanerad kalender med full koll på klienterna så kommer man troligtvis kollapsa när det börjar bli många bokningar. 

En av de största uppgifterna man har som tränare är att lyfta individer och arbeta efter de mål som varje individ har. Vi ska göra det på ett sätt som får varje person att känna sig nöjd över sin prestation och få de resultat de vill ha. Det betyder också att vi måste lyssna på dem och se vad deras önskningar är, vill de bli bra i en axel så kanske vi inte ska propsa på att det är ett sexpack de vill ha. Vår uppgift är att göra det de behöver och vill, vi är anlitade som tränare och vi är inte förmer än de vi tränar. Jag hörde en gång någon som sa att de skulle aldrig välja en tränare som inte var muskulös och ställde givetvis frågan vad det beror på. Jag fick då till svar att "då vet man att de vet vad de talar om". 
Det där är himla intressant tycker jag, för att någon är muskulös betyder ju inte att de per automatik vet vad de pratar om eller att de kan förmedla det de vet. Tänk så här, vem kunde mest om boxning, Muhammad Ali eller hans tränare Angelo Dundee? Jag tror att de var bra på olika saker, Muhammad var grym i ringen och hans tränare grym på att se vad han behövde bli bättre på. De var ett team och jag garanterar att Angelo lyssnade på vad Muhammad sa och lyfte honom till skyarna när han behövde det.

"Att vara PT är inte coolt - det är att bry sig!"

Om du nu är på väg att välja en karriär som tränare så vill jag gratulera! Är du rätt man för jobbet och verkligen brinner för det här med människor så kommer det gå fullkomligt lysande. Att vara PT är inte coolt - det är att bry sig! 
Det är så fantastiskt roligt och varje dag är ett äventyr med nya härliga utmaningar.
I en bransch som ständigt utvecklas dyker det hela tiden upp nya utbildningar och med nya utbildningar så växer kunskapsbanken och ganska ofta så ifrågasätts helt plötsligt de kunskaper man trodde att man hade. Så att utbilda sig vidare är väldigt viktigt för att veta att man kan sin sak och håller sig uppdaterad inom det område man nu väljer. Alla behöver ju inte ha samma inriktning, det är ju klienterna som ska hitta en tränare som kan det de behöver och som passar rent personlighetsmässigt. 0 kommentarer på Att vara PT är inte coolt - det är att bry sig!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av