LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Yoga, 3D eller traditionell styrka? Varför välja?

Jag känner mig hemma lika mycket i aerobicssalen som i gymmet, lika mycket på yogamattan som på stepbrädan, lika mycket i den traditionella styrketräningen som i 3D-träningen.
Men 3D-träningen är det som förbereder mig så att jag kan klara traditionell styrketräning utan skador. Med en överrörlig kropp krävs det styrka för att klara av vardagen, och jag är inte riktigt där just nu. Jag behöver smart styrka för att utsätta min kropp för så lite slitage som möjligt.Under många år har jag haft en axel som stökat med mig och först nu har jag fått ihop det med att jag bröt nyckelbenet när jag var 1 1/2. (Ibland tar det tid att fatta saker) så under senaste året har jag hållit mig borta från den traditionella styrketräningen då den inte gjort mig bättre utan snarare sämre. 
Mycket för att fokuset jag fick när axeln bråkade från start var att jag skulle lära mig att "låsa" skulderbladet i alla övningar för att inte supraspinatus skulle hamna i kläm. Jag gjorde som de sa, kämpade och slet, fick problem med bröstryggen i stället med mycket krampande muskler. Bytte ut en del träningspass med yoga och när jag utvecklade Tribal Yogan så gjorde den underverk för min kropp. Det är sedan jag började med 3D som  jag fattat varför min kropp inte fungerade med den rehab jag fick, och varför Tribal Yogan fungerade så bra. Först när jag slutade göra som alla lärda sagt så blev jag bättre.

Hur som helst, för att inte göra en historia onödigt lång, så körde jag traditionella övningar idag, inte så många men hantelrodd, latsdrag och axelpressar. Och vet ni vad, det gjorde inte ont! Jag använde mig av samma vikter som jag gjorde när jag gymmade 5-6 dagar i veckan 2 ggr om dagen. Kroppen är förberedd och stark, i alla fall i överkroppen. Underkroppen är en akilleshäl som fortfarande får hålla sig till 3D tills den gör som jag vill. Jag har lärt mig att inte bara lyssna på min kropp, jag har också förstått vikten av att se vad träningen kan göra för mig längre fram. 0 kommentarer på Yoga, 3D eller traditionell styrka? Varför välja?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av