LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Vad tusan är life hacks?

Vad tusan är life hacks? 

Det var den första tanken som slog ner i mig när jag mötte veckans bloggutmaning. Sen hittade jag förklaringen och tyckte att det var ett sjukt kul ämne att skriva om! Jag fick verkligen tänka till innan jag fattade att svaret fanns rätt under näsan på mig.

"Små knep som du lärt dig längs livets väg som underlättar/revolutionerat din vardag, ditt liv och kanske din träning"

Det här kan ju bli hur intressant som helst! När 15 helt skilda personer som ska berätta om sina alldeles egna revolutionerande idéer så kommer det ju bli en hel massa roliga knep! 
Läs till exempel vad Helena använder frostskyddet för vindrutan till, hos Ida kan du får tips om både mellis, träning och Google Drive och Erika levererar fem tipp-topp-tips trots att hon inte trodde hon hade några från början. 

När jag var yngre och använde nylonstrumpor mellan varven så tog jag de trasiga (de höll ju inte så himla länge hur som helst) och trädde på min sopborste. Då blir det statiskt och allt läbbigt damm fastnar på borsten! Supergrymt tips från världens bästa farmor. Nu använder jag inte nylonstrumpor längre och med många barn och mycket jobb så får dammet lov att ligga lite längre.
Med barnen har det i stället dykt upp en del andra saker som måste lösas rent praktiskt, typ som när de får tuggummi i håret och storgråter över tanken på att behöva klippa av sig allt hår. Det problemet är long gone, med lite olja där tuggummit sitter fast (eller ganska mycket) så glider tuggummit ur håret. Mycket praktiskt och tar bort många tårar.

För att rodda livet så måste man vara organisatorisk och ordningssam, utan min kalender och mina högar med vikta barnkläder inför morgondagens aktiviteter skulle mina dagar/morgnar rasa helt. Rutinfasthet är A & O i det mesta jag gör för att inte tappa greppet. Rör du min kalender så är du död!

För att rodda med mycket kläder behöver man vara kreativ. En stor familj betyder mycket saker och lite utrymme. Alltså behöver allt vara praktiskt ordnat och varje persons saker vara var för sig och inte blandat. Med fem hemmaboende personer så blir det tre lådor var och en extra för småprylar som man vill glömma bort. Tavlan ovanför har en vän gjort och den är också ett life hack, att se någonting som gör mig glad mitt i det som gör mig mest stressad gör underverk! Du hittar hennes verk på Divine Art by Malin på facebook.Att rodda med golvyta är nog det allra svåraste. Det ska trollas fram yta där det inte finns då kvadratmeterantalet inte går att förändra så där i en handvändning. I mitt fall då jag inte är den mest tålmodiga och händiga människan i världen så är det tur att jag är gift med en händig karl som kan verkställa och fullfölja mina galna infall och idéer. För idéer har jag massor av! Vi har lyckats trolla fram ett extra rum, kontor och sovrum i ett utan att det syns. Sjukt smart!När det gäller att rodda träningen finns det inga life hacks för mig. Det är bara att bita ihop, köra det jag ska och njuta av resultaten. Inga tricks biter här.
Fast det är klart, med en kompis på löpbandet bredvid så går ju tiden sjukt mycket fortare. 
Räknas vänner som life hacks?2 kommentarer på Vad tusan är life hacks?:

Kommentarer RSS
Ida on den 19 februari 2016 12:10
Bra tips med tuggummi och olja *lägger på minnet*. Och vilken fantastisk lösning på sängytan :)
Svara på kommentar


Anna Jansson on den 20 februari 2016 17:34
Olja och tuggummi var ju smart! Och förvaring (särskilt bra sådan) går alltid åt i mängder.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av