LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Over and out från en outstanding morsa

Jag var på bio häromdagen med ett av mina barn och fick verkligen kvalitetstid med honom då vi hann samtala om viktiga saker på restaurangen innan och i diskussioner om filmen efter.
Att vara med endast en av barnen är någonting jag har alldeles för lite av och jag brottas ständigt med mina skuldkänslor när det känns som att tiden inte räcker till och försöker få in tiden i mitt annars så späckade schema.
Det här är också anledningen till att jag har valt bort att arbeta kvällar och helger från och med den här terminen. Jag vill vara hemma och säga godnatt till mina barn i stället för att gå in och pussa på deras panna när de redan somnat utan mig. 

Samhällets strukturer och krav håller på att stressa ihjäl många föräldrar. Det osynliga men väl kännbara kravet på att du ska ha det perfekta hemmet som är nystädat även när du ligger i maginfluensa. 
Samma känsla av krav får dig servera mat som innehåller alla näringsämnen och glöm inte att bojkotta gluten, mjölk, socker, e-ämnen, gmo och se för Guds skull till att maten är eko-vänlig, människo-vänlig, djur-vänlig och inte ger allergier. Den röda stugan med vita knutar i den fantastiska svenska naturen som man köpt prioriteras bort till fördel för solsemester och skidresor så att barnen ska slippa känna sig utanför i skolan. 
Du ska ha pengar nog att ha två bilar och hus, barnen ska ha hoverboards, surfplattor och senaste mobilen, men samtidigt ska barnen vara 9-15 på förskola eller hämtas senast 16 i skolan för att de ska hinna äta sin välplanerade middag innan sina träningar och någonstans mellan skjutsningarna  sitter du i bilen och slänger i dig en smörgås. För att inte prata om att du ska hinna vara vältränad, snyggt sminkad, ha stylat hår och dessutom gå på dina terapeutbesök och, i ett försök att rädda dig själv, stressa till närmsta yogaklass som vi dessutom måste instagramma och facebooka med hashtag #lovemylife, #lovemyjob och visa lyckliga bilder.
Barnens kalas måste krossa allt motstånd och som klassförälder ska du ordna fina presenter och skojiga happenings som är bättre än andras.
Jag är inte jättehejjig på matte, men jag får det inte att gå ihop. Hur har det blivit så här? Jag har funderat på det här över tid och sett hur det faktiskt har blivit mycket värre sedan jag fick mina första barn -94 och -97. Hur som helst så visades en trailer när jag var på bion, Bad Moms heter den och hanterar hela den här galna världens präktighetsåkomma. Den har premiär i morgon och jag känner i varenda mamma-fiber av min kropp att jag måste se den. En uppkäftig och humoristisk film med stor igenkänningsfaktor.


Trailer kan du se här.


Själv har jag gett upp det där med att vara duktig mamma för länge sedan. Jag gav upp till fördel för mina barn. Jag kan avslöja att:
-mina barn ibland bara får en macka till middag.
-jag är glad att mina barn inte har några eftermiddags-/helgaktiviteter.
-jag blir arg i onödan.
-att jag säger nej i bara farten för att slippa städa upp efter barnen.
-att jag inte bakar.
-att jag ibland väljer att ligga på soffan och inte göra en enda nytta.
-att det ofta finns gott om damm i mitt hem.
-att barnen får spela tv-spel och ha surfplattor ibland när jag är trött.
-att jag inte särskilt ofta hinner laga mat från grunden.
-att jag ibland köper billigast istället för bästa.
-att det är jobbigt att ha barn ibland.
-att det är jobbigt att jobba heltid ibland.
-att jag väljer att betala räkningar när barnen är vakna.
-att jag ibland städar åt barnen för att slippa konflikter.
-att jag är inkonsekvent (det är ta mig tusan livet med!)
-att jag använder mig av mutor.
-jag inte sminkar mig.
-att jag inte äger några finkläder.
-att jag ibland somnar oduschad.
-jag fasar inför att vara klassförälder.
-att jag ibland längtar tills barnen lagt sig för att hänga med deras far.
Men jag erkänner också att:
-jag säger att jag älskar mina barn varje dag.
-att de aldrig somnat hungriga.
-att jag kramas mycket med mina barn.
-att jag umgås varenda ledig stund med dem.
-att de får välja kläder själva.
-att de inte behöver stress till aktiviteter.
-att jag är i skogen med dem ofta.
-att vi har roligt ihop.
-att vi älskar varandra.

Over and out från en outstanding morsa som inte följer alla regler.


0 kommentarer på Over and out från en outstanding morsa:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av