LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Personlig träning är för alla

När jag började mitt arbete som personlig tränare så var det vanligast bland mina kunder att man hade fasta tider och sågs regelbundet med en långsiktig plan. Det stämmer även idag till stor del och som klient är ju det helt optimalt att ha det så även om alla inte kan det av olika anledningar. På senare år har antalet tillfälliga pt-kunder ökat, såna som är rätt duktiga på att träna själva och som vill ha en push i rätt riktning eller ha hjälp med smärta. Idag kan jag bli kontaktad för att screena och göra en behovsanalys och ge övningar som är relevanta för just den personen och sedan ha en eller två uppföljningar. En del bokar in när de är i stan och sköter sin egen träning på andra håll och en del ses 2-3 gånger i veckan. Många har träningsmöjligheter på sina arbetsplatser så att man inte behöver vara medlem på Actic för att träna med mig i Hägersten har även det öppnat upp för nya möjligheter.

När jag avslutade mitt arbete på Radiumhemmet och valde att satsa på att arbeta som personlig tränare på heltid 2004 så var det med hjärtat i halsgropen och med skräckblandad förtjusning. Att lämna en trygg och fast anställning till fördel för en rätt skakig bransch utan semester och utan att ha en garanterad inkomst var läskigt. Att spendera somrar med att arbeta över hela stan med att instruera klasser i stället för att åka på långledighet var slitsamt. Men det var så värt varenda sekunds arbete! Idag är jag den person jag vill vara med kunskap som jag känner mig trygg med och fortfarande med en brinnande kunskapstörst. 
Jag har alltid ställt höga krav på mig själv och 2004 gick jag in i det här med en extremt stor vilja att göra detta, att få människor att nå sina mål , hjälpa dem att  pressa sig precis så mycket de behöver och stötta när det behövs kändes som mitt livs kall. Mina tankar snurrade och jag undrade om jag var bra nog, vissa dagar med en känsla av att jag inte kunde någonting och bara lurade människor. 
Idag kan jag se tillbaka och förstå att just det är min styrka. Det får mig att söka mer kunskap och fortsätta jaga efter sätt att förstå mer, hur ska jag annars kunna ge det bästa möjliga för den investering som mina klienter lagt in? 
0 kommentarer på Personlig träning är för alla:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av