LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Konceptträning?

Under de senaste dagarna har jag fått en del frågor kring 3D-träning, både när det gäller vad det är och när det gäller att få tips på övningar. Därför tänkte jag att jag skulle försöka få ner lite av mina tankar kring 3D, det finns säkert fler som har funderingar.

"3D-träning handlar om vad du vill och vad du behöver. Vi arbetar på det du behöver för att kunna göra det du vill"

Jag vill börja med att vara väldigt tydlig med att 3D inte är ett koncept utan en tankeprocess. Du kan alltså inte få svar av mig gällande vilka övningar du ska göra för att lindra dina eventuella besvär utan att jag gör en screening av dig först. Om jag till exempel får frågan om vilka övningar som är bra när man har problem med ryggen så måste svaret bli att det beror på. Det beror mer på anledningen till att du fått besvär än det beror på besväret i sig. Låter det krångligt? Det kan det vara också. I 3D-modulerna får du steg för steg lära dig den tankeprocess som leder dig till rätt övningar för rätt person. Du lär dig att se rörelsemönster och vad för reaktion du vill se hos dina klienter när du ger individanpassad övningar.
3D innebär inte heller att låta bli all traditionell träning som bänkpress och marklyft, träning ska vara lustfyllt och de övningar du gillar ska du göra! Däremot så innebär det att vi förbereder dig väl så att du kan göra det utan att skada dig med smart valda övningar för just dig. 

"Det finns inga dåliga övningar, bara fel rekommenderade övningar"

Det här betyder ju också att man måste analysera de övningar som man kan hitta på till exempel Insta gram.  Du kan givetvis testa dem, du känner nog om de känns bra, men om du ska ge dem till en klient behöver du fundera på om just den övningen hjälper eller om det kan vara helt fel för just den personen.
Jag älskar 3D, det är nog inget nyhet, men oj vad mycket lättare det var att skriva program och räkna repetitioner. Det var dock inte ens i närheten av lika kul!
Nu vill jag också passa på att säga att det här inte betyder att jag tycker att andra tränare gör fel eller är dåliga. Tvärtom. Jag vet att det finns så otroligt många tränare som verkligen brinner för det de gör och som lägger ner otroligt mycket tid och engagemang på att göra ett fantastiskt jobb. 
Det som funkar för dem, funkar för dem och för mig funkar det här. Det vi alla har gemensamt är att vi vill göra livet bättre för människor och vi har olika sätt att ta oss dit. 
Hur som helst, så är det inte alldeles enkelt att förklara det här, man måste prova det.

Det här var mina tankar så här en fredagkväll i oktober.

0 kommentarer på Konceptträning?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av