LindEducation - För både kropp och själ
Min blogg - Anna Lennartsdotter Lindbom

Förstör vi mer än vi hjälper?

Människor generellt är lösningsorienterade, vi vill alltid skapa sådant som ger bättre förutsättningar och förenklar vår vardag. Frågan är om inte många av dessa "hjälpmedel" i stället skapar sämre förutsättningar i våra kroppar?

Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Medical animation of walking skeleton
Medical animation of from www.medflix.comVi är ju gjorda för att klara väldigt mycket på en mängd olika vis helt utan att tänka på det. Titta på en ryggrad så förstår du att den är gjord för att klara av otroligt många olika rörelser, inte alltid stora, inte alltid snabba, men ändå rörelser hela tiden.
Då kommer jag till den här funderingen över våra hjälpmedel. Vad ger vi egentligen våra kroppar genom att skaffa mjuka sängar, ibland till och med madrasser och kuddar som formar sig efter våra kroppar? Jag vet med mig själv att jag får som mest ont i kroppen när jag varit helt slut och legat till sängs länge utan att röra mig. Ett hårdare underlag gör att vi automatiskt förflyttar oss på natten och ändrar position och jag måste nog lägga min tilltro till att det egentligen är bättre för oss att röra oss nattetid.
Samma funderingar kommer till att stolarna vid matbordet, på kontoret, på tunnelbanan, i bilen och allt annat skapas med en tanke om att en viss vinkel är bäst att sitta i. Själv sitter jag gärna på golvet och i soffan sitter jag mycket sällan rakt upp och ner, det gör mig stel och jag får ont i kroppen. Våra skor är ett annat ypperligt exempel, de begränsar ofta våra fötter och med uppbyggnad inuti så får våra fötter inte arbeta varierat mot olika underlag. Det beror givetvis på hur många timmar vi har samma skor med samma uppbyggnad, men blir det som i mitt fall att stå på fötterna och jobba 8-10 timmar per dag så är det nog vettigt att byta mellan varven.
Vad har ni för tankar kring detta? Jag vill gärna höra era åsikter!

Väl mött och happy lördag!

0 kommentarer på Förstör vi mer än vi hjälper?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Back on track!
Vilken upplevelse! Frågan är vad jag tar med mig mest därifrån.
Förstör vi mer än vi hjälper?
Äntligen i mål - det bästa jag har gjort!
Ibland är ett namn viktigare än annars

Kategorier

#100dagaryoga
#uppochhoppaijuni
150 pass
3D funktion
Afro
Allmänt
Bloggar om hälsa
Bloggutmaning
Bring it to the park!
Core Awareness
Flex
Flex Sportsclub i Hägersten
Gästbloggare
guldhjärtat
Happenings
Karriär
Kläder och skor
Klokt
Komma i form igen!
Kost och träning
Kosttillskott
Kunden har ordet
Länkkärlek
Lind Education
LindEducation
Löpning
MammaMage
Personlig träning
Pilates
Plattform 9
Procedos
Svenska hälso- och träningsbloggar
Transexualism
Tribal Yoga
TribalYoga
Utbildningar
Utmaningar
Vegetariskt
Vikt, utséende & hälsa
Vinyasa Yoga
Youtube
drivs av