LindEducation

Anna Lennartsdotter Lindbom

Blogg

Det största jag gjort

Publicerat den

Den största delen av mitt vuxna liv så har jag varit mamma. Fem fullgångna graviditeter sedan jag var 21 och fem fantastiska barn.

Av många anledningar så är det stor skillnad på att bli mamma vid så unga år och att bli mamma vid 39 som jag var när jag fick vår yngsta. Livserfarenheten är en aspekt, de år jag hade i arbetslivet och alla de människor jag hunnit träffa satte ju sina spår givetvis. Mognaden som kommer med ålder är en annan, när man är ung tror man att man är odödlig och fullärd och när man är lite äldre inser man att man inte kunde mycket alls och att vad som helst kan hända när som helst.

Utöver detta så har vi också den erfarenhet som kommit med varje barn, alla är olika och med femman så gör jag inte så stor grej av saker som jag kanske gjorde med ettan. Jag gör inte om mina misstag, jag gör nya eftersom ingen är fullkomlig och varenda barn är olika och därför behöver bemötas på olika vis.

Så har det varit med graviditeterna också. Viktökningen har varierat från 6 kg till 27 kg , med ettan mådde jag som bäst, med tvåan åt jag ahlgrens bilar och djungelvrål, trean var jag sugen på tabasco och ugnsstekt potatis samtidigt som jag tränade över 20 timmar i veckan, fyran mådde jag illa hela tiden och med femman så var kroppen riktigt trött.


Att träna under graviditet har fått mig att må bättre och återhämtningen att gå fortare. Jag rekommenderar alla att vara aktiva men att träningen även här måste individanpassas är givetvis viktigt. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig och jag har en egen teori om att den vardagsträning som vi är skapta för är jätteviktigt för att kunna bära och föda barn på ett så bra sätt som möjligt. Att vara stillasittande stor del av dygnet stärker ju inte direkt vare sig bäckenbotten eller andra väsentliga vävnader, leder och ligament.

Det allra bästa med att vara gravid är dock att få ett alldeles underbart litet barn efteråt. Jag älskar att vara mamma, hade jag kunnat hade vi säkerligen skaffat fler för det är en så oerhört stor gåva att ha dem i våra liv.

Kategorier: Familj

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer