LindEducation

Anna Lennartsdotter Lindbom

Blogg

Serviceminded

Publicerat den

Mitt första arbete hade jag när jag var 12-13 år. Min pappa arbetade då på en fabrik i småland och hans chef tyckte det var bra om vi unga fick lära oss att hantera pengar. Jag fick ett eget bankomatkort och ganska fort lärde jag mig pengars värde.

Det var inte många kronor vi fick, men å andra sidan var det inte ett tungt arbete heller. Vi fick sortera metallpinnar, sopa golv och måla fönsterbrädor. Det var skitigt och högljutt men någonting av det bästa jag gjort på mina lov under min uppväxt. Jag lärde mig inte bara att hantera mina egna pengar, jag fick också en förståelse för hur arbetslivet är med ansvar och att respektera arbetskamrater och chefer. Någon sommar satt jag på kontoret, men det var inte ens i närheten lika kul som på fabriksgolvet. Kanske för att jag redan då tyckte om att arbeta med kroppen. Under hela mitt arbetsverksamma liv så har jag bara varit arbetssökande i 3 månader, med en fackligt aktiv pappa och en mamma som hyllat arbete högt så är det svårt att inte växa upp och tycka det är viktigt att bidra till samhället.

På nästan alla mina arbeten så har service varit av stor vikt, ja alla faktiskt. På Försäkringskassan som vaktmästare, NK damskor som säljare, Galne Gunnar som kassabiträde/dekoratör och Radiumhemmets allmänna arkiv så var service alltid ett ledord. Minst lika viktigt var det att samarbeta med andra och underlätta varandras arbete. Det första som slog mig när jag började arbeta i friskvårdsbranschen var hur konkurrerande det var. Många gläds inte åt andras framgångar utan ser det mer som ett eget misslyckande och att arbeta som PT innebär oftast att arbete ensam. Så behöver det inte vara, att hjälpa varandra att bli bättre, få fler deltagare på klasser eller få fler klienter är ju alltid en win-win, för både medlemmar och personal. Det andra som slog mig var att man alltid är offentlig. Oavsett om du är på Ica eller på tunnelbanan så kommer du möta på människor som tränar där du arbetar, och för mig är det självklart att hälsa och småprata även utanför gymet. Jag är mitt arbete liksom och jag behöver alltid bete mig så att jag kan stå för det.

För mig personligen så är det viktigt också att ge det där lilla extra, om någon behöver hjälp med någonting i gymmet så vill jag gärna hjälpa om jag har tid. Även om de inte bokat mig som PT. Om någon kan bli hjälpt av ett tips eller två eller om någon kan känna sig sedd för att jag säger hej och frågar hur de mår även jag bättre. Om jag går förbi skräp på golvet så plockar jag upp det och om grejer ligger på fel plats så flyttar jag det till rätt ställe. Det är ju min arbetsplats och jag vill trivas där.

Det här är serviceminded för mig, vad betyder det för dig?


Kategorier: Allmänt

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer