LindEducation

Anna Lennartsdotter Lindbom

Blogg

Running again!

Publicerat den

Jag gillar inte att springa. Nej, jag menar det verkligen, jag gillar inte att springa. Grejen är att jag gör det ändå, i alla fall i perioder. Nu var det hemskt länge sedan för min hälsena har inte alls varit glad sedan jag gick Fotrally förra året. Det är i och för sig inte så konstigt, efter 16 timmars promenad får de flesta ont lite här och lite där, särskilt om man har ett problem sedan tidigare som man inte tagit hand om som man borde. Nu är min hälsena helt okej igen och då är det dags att få in löparrutiner igen. En ny pulsklocka från Suunto och en tydlig plan är det som kommer få mig att nå hela vägen till att springa regelbundet igen. När kan man btw kalla sig för löpare? Vad krävs för at det ska kännas ok liksom, jag har sprungit rätt mycket men aldrig kommit till det stadiet att jag känner att jag förtjänar den titeln.

Hur som helst så är jag en person som går all in vad det än gäller, att jag har fem barn säger ju ganska mycket om inte annat. När det kommer till löpningen så gillar jag inte att träna inför saker, jag gillar att bara göra det ändå. Därför blir det ibland som det blir med att jag tar i för mycket eller för länge på en gång. Den här gången har jag dock bestämt mig för att det inte ska bli för långa sträckor på en gång, mindre fokus på att springa i ett tempo länge och mer fokus på att springa intervaller och variera mig. Min största målsättning är att orka ligga på hög puls under längre tid, jag behöver inte öka tiden jag springer utan tänker just nu fokusera på att lyckas springa längre på samma tid och utöver detta arbeta på att komma till rätta med kroppens brister.

Utöver detta så har jag idag också lagt ut en hel del övningar för bålträning som inte innebär att du är liggande på rygg på golvet eller står i en statisk planka. De övningarna kan du se på Instagram där du hittar mig under @lennartsdotterlindbom och tittar du längre tillbaka så hittar du en mängd olika övningar, ofta med en enklare förklaring till hur jag tänker kring valet av övningar. De flesta av dem behöver jag själv för att just arbeta på min inåtrotation, dorsalflexion och trippelextension som behövs i just löpning. Det är också en av anledningarna till att jag börjat med yoga igen, att gå med min man och min dotter är helt magiskt!


  Kategorier: Träning, Allmänt

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer