LindEducation

Anna Lennartsdotter Lindbom

Arkiv

 Fys 5 - Testning

Hur gör vi tester som blir relevanta för det vi behöver veta?

Det finns mängder av saker vi vill testa, men inte allt är mätbart. Vi går igenom hur vi gör testerna så relevanta som möjligt och hur vi använder oss av tester för att skapa sammanhållning och öka tävlingslusten i just din idrott.

Fys 3 - Anpassning och Fys 4 - Prestation

Under två dagar går vi igenom hur du hittar vilka anpassningar som ska göras, vilka behov som behöver mötas i ett rörelsemönster. Dag två arbetar vi med behandlingstekniker, både bindvävsbehandlingar och andra manuella tekniker som vi kan använda oss av i syfte att skapa optimal funktion.

Fys 1 Träning och Fys 2 Prestation

En praktisk fystränarutbildning för dig som är tränare, ledare, utövare eller har ett allmänt intresse av fysträning.

Under två heldagar fokuserar vi på den praktiska fysträningen med inslag av teori och diskussioner kring vad som krävs för att göra fysträningen autentisk, skadeförebyggande och prestationsoptimerad.


3D Workshop - inriktning fysträning för hockey och konståkning


Den här workshopen riktar sig till dig som utövare, förälder eller tränare som vill få ökad förståelse för kroppens funktion och behov. Teori varvas med praktik för att ni ska få med er så mycket kunskap som möjligt med er därifrån.

Fysträning som är anpassad för idrotter på is är oerhört viktig för att få en lång karriär och hålla sig skadefri under tiden.
Mycket tid på skridsko innebär stress för kroppen och vi behöver anpassa fysträningen för att optimera resultaten                                                                              och  samtidigt motverka det ensidiga slitage som kan leda till skador.


Jazzyoga 

“Body and Soul” är ett lustfyllt experiment där levande musik och yoga möts under ledning av yogainstruktör och improvisationsmusiker.

Till suggestiva rytmer, sköna grooves och vackra melodier skapas en värld som man som åskådare eller deltagare får kliva in i. Du väljer själv om du vill delta i yogan eller om du bara vill slå dig ner och njuta av musiken. En happening och en multimedia-upplevelse där alla är välkomna! Anna Lennartsdotter Lindbom är yogainstruktör och personlig tränare på heltid. Yogan har funnits med henne i många år och som fembarnsmamma är yogan det hon behöver i sitt liv för att hitta balans.

Mikael Emsing – percussion
Andreas Estenssen – electronic/visuals
                                                                        Jonas Knutsson – saxofon
                                                                        Anna Lennartsdotter Lindbom – yogainstruktör.

3D workshop - Hockey

En workshop för dig som tränare, spelare eller engagerad förälder till hockeyspelande ungdom.


Du får större förståelse för hur du kan förbereda kroppen för isen och hur du kan planera övrig träning för att den ska klara av påfrestningarna. Hur skapar vi förutsättningar för att minimera risken för skador och ändå optimera prestationen?

Robin Kovacs är med och berättar om sina erfarenheter och kör ett träningspass.

Utbildare: Åsa Kageren & Anna Lennartsdotter Lindbom

Afro

Afro är en rytmisk dansklass utformad med inspiration hämtad främst från västafrika men även med en del andra inslag. Grundtanken är enkelhet, att få fram pulshöjande rörelseglädje på ett sådant sätt som gör att koreografin är lätt att följa. 

Under dagen går vi igenom grundsteg, utlärningspedagogik och passuppbyggnad så att du lämnar kursen med kunskap som gör att du kan skapa dina egna klasser med trygghet. 

Lär dig steg, passupplägg och pedagogik för att skapa egna klasser. Under utbildningen så är utlärningen i            fokus, en välplanerad koreografi med tillhörande pedagogik skapar förutsättningar för att så många som                möjligt ska kunna delta och känna att de kan följa med i stegen.

                                                                         Utbildare: Madeleine Lindmark & Anna Lennartsdotter Lindbom

Tribalyoga

En grundläggande instruktörsutbildning i Tribalyoga.

Tribalyoga är en rytmisk yogaform i konstant rörelse för att öka elasticitet och styrka på bindvävsnivå utan att göra avkall på yogakänslan.
Du lär dig grunderna och får verktyg att leda klasser i en dynamisk och rytmisk yogaform som utövas i konstant rörelse.


Utbildare: Madeleine Lindmark & Anna Lennartsdotter Lindbom 

Vinyasa Yoga

En grundläggande utbildning för dig som vill bli instruktör i Vinyasa Yoga. 

Du får lära dig grundläggande asanas och hur du både förenklar och utvecklar dem. Vi går igenom andningtekniker och filosofin bakom yogan för att du ska ha större förståelse för yogans syfte och mål.

Utbildningen är till största delen praktisk så att du känner trygghet inför att instruera, den teoretiska            biten varvas med praktiska övningar i syfte att kunna applicera teorin i praktiken

Utbildare: Anna Lennartsdotter Lindbom &  Madeleine Lindmark

Core Awareness


Det här är en utbildning för dig som är instruktör eller för dig som vill förstå och lära dig mer om din egen kropp och träning.

Core Awareness handlar om hur du lär dig själv och andra att aktivera bålens muskulatur omedvetet för att skapa autentisk aktivitet, men också hur du blir medveten om muskulaturen genom att aktivera dem medvetet. Vi vill ge dig som instruktör verktyg för att skapa klasser som stärker dina deltagare och lämnar dem med starka och med bra förutsättningar att hålla sig skadefria. Du får ökad förståelse för varför vissa övningar ibland ger                        ökad smärta i stället för att ge avlastning som fungerar -  inifrån och ut.

                                                                            Utbildare: Anna Lennartsdotter Lindbom & Fia Rolke

Pilates redskap


Det här är en utbildning för dig som redan är pilatesinstruktör som känner att du vill utveckla metoden vidare och inkludera redskap.

Vi använder oss av bollar, gummiband och cirklar för att göra träningen mer utmanande men samtidigt enklare då det ibland kan förstärka upplevelsen genom att övningarna kan kännas mer logiska.

Vi övar mycket praktiskt, både på att träna själva och på att instruera för gruppen.

Utbildare: Anna Lennartsdotter Lindbom

Pilates bas matta


En utbildning på två dagar för dig som vill instruera klassisk pilates på matta. 

Pilates är en väldigt teknisk träningsform så vi går in på djupet i detaljerna och lägger stor vikt vid den praktiska träningen för att du verkligen ska både känna och förstå grundtanken i pilates då det skapar en stabilare grund att instruera från. 

Vi varvar teori med praktik, övar både i grupp och i par på att instruera och på att korrigera.


Utbildare: Anna Lennartsdotter Lindbom